Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ivartalanitatás nagyon...

Az ivartalanitatás nagyon megviseli a kan kutyusokat?

Figyelt kérdés
Úgy tervezem tavasszal ivartalanítatni szeretném. Most 2éves kis palotapincsi. Nagyon megviselné a műtét?
2012. dec. 20. 17:47
1 2
 11/13 Maxitabi ***** válasza:
100%

Szia,

nem fogja megviselni, a lábadozás lehet különböző idejű..

Nálunk februárban volt a 3,5 éves kutya műtéte, nem változott semmit-ugyan olyan szeleburdi,játékos, mint volt,csak talán kevésbé domináns, picit nyugodtabb.

Nálunk 3.nap már minden ok volt, egy hét múltán varratszedés és kész

2012. dec. 20. 20:33
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A kan kutyákat nem viseli meg nagyon, mert nekik nem nagy műtét. Én 5 éves kora körül ivartalaníttattam, de túl nagy változás nem lett. Másnap parabolával a fején ott folytatta, ahol ivartalanítás után félbemaradt a hiszti: át akart mászni a tüzelő szukámhoz. Beletelt néhány napba, mire a hormonjai rendeződtek. Azóta ugyanolyan kis helyes, mint volt, sőt, mostanában olyan kis bújós lett. Lehet, hogy ez amiatt is van, hogy idősödik, nem tudom.Tüzelésnél már nem őrül meg, sokkal jobb neki. Borzalmas volt, amikor 3 napon át reszketett és sírt.

A szuka kutyáknak nagyobb műtét: kiveszik a méhüket. Sokkal veszélyesebb és jó 1 hét a lábadozás. Kan kutya már másnap fütyül az egészre.

Nálam igazolódott az, amivel riogattak: ha nem ivartalanítod a szukát, kaphat a tüzelés után gennyes méhgyulladást, aminek egyre nő az esélye ahogy idősödik. A gyönyörű spánielkeverék szukámat nem akartam megcsonkítani, így nem is ivartalaníttattam soha. Most az ősszel 9 évesen a tüzelés után 3 héttel gennyes méhgyulladása lett. Szerencse, hogy gondoltam erre az eshetőségre és szinte rögtön elvittem ultrahangra. A veszélyesebb fajta volt: zárt gyulladás, a genny nem ürült ki a méhéből és nem volt semmi jele azon kívül, hogy lázas volt és rettentő rosszul érezte magát. Ilyenkor lehet remekül félrenézni egy betegséget. Annyira jó, hogy elvittem ultrahangra! Nagyon gyorsan vittem, de már akkor is 30 dkg genny volt a méhében! Úgyhogy 9 évesen azonnal megműtötték.

2012. dec. 20. 22:24
 13/13 zsuzsabazsa ***** válasza:

A kan kutyámat nagyon megviselte.

Műtét után 2 nappal óriásira dagadt a here zacskója. Tele lett savóval. A kutyámat már a járásában is zavarta és feszítette a felgyülemlett savó. Mire dokihoz jutottam addigra keletkezett egy sipoly és kifolyt belőle.

A doki kifertőtlenítette és nagyon lassan jött rendbe.

A viselkedése is megváltozott, elmaradt a haver kutyákkal a közös hancúr. Kissé apatikus lett.

2012. dec. 21. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!