Ti honnan tájékozódtok kutyás témákban?
1. Igen az.
2. Nem papoltam.
3. Nem a számmal írtam.
4. Én is megengedhetem ha más is.
ma 14:05
A kutya nem azért eszik meg bizonyos tápot, mert az szerinte tökéletes minőség. Azért eszi meg, mert amit beleraktak ízfokozót, neki bejön. Szagról választ a kutya, ha teheti. Nagyon sok tápban beleraknak olyan szaganyagokat, amelyre a kutya ezerrel nekiesik a kajának.
Alapból a gond az ilyen Pedigree, Darling, és társaival, hogy egyrészt addiktívek és nehéz leszoktatni róla a kutyákat másrészt a színezékek nagyon terhelik a kiválasztó szerveket főleg a májat de a vesét is. Hosszútávon sok kellemetlen mellékhatásuk van és ennek fényében kell eldönteni etet e valaki ezekkel. Sajna a reklámokban annyira nyomva vannak, hogy nagyon sokan tudatlanságból etetik őket de ez nem jelenti azt, hogy ők rossz gazdák inkább csak tájékozatlanok és/vagy nem értik a belartalmi összetevőket de ezért senkit se kell lenézni.
Lehet veszekedni mi az ami jó mi az ami nem a kutyáknak pl én azt gondolom, hogy a táp az csak táp és az, hogy mesterségesen előállított vitaminokkal, húsliszttel és gabonával telenyomott "szuperprémiumnak" kikiáltott tápot ad valaki az akkor is csak táp. Hiányoznak belőle az enzimek a természetes eredetű vitaminok stb. Nagyon nagyon ritkán etetek táppal max akkor ha nincs időm vagy nem vagyok otthon ezt leszámítva BARF alapú etetés híve vagyok.
De azért még nyugodtan etethet valaki táppal és nem gondolom, hogy ha valaki így tesz az rossz gazda lenne annak ellenére, hogy én abszolút tápellenes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!