Akinek van cavaliere segitene nekem? Nemrég kaptam őt és bent tartom, de semmiképp nem akar az ujságra piszkitani :/ meg is szidtam már hogy nem szabad, de valahogy mindig a szőnyeget veszi célba, az ujságnak még csak a közelébe se megy.
Nagyon kell figyelni, evés, nagyobb ivás után különösen. És ha látod, hogy célba veszi a szőnyeget, azonnal el kell téríteni onnan a kijelölt hely felé. Ha mégis rossz helyre végezte a dolgát, mehet egy kis dorgálás, de csak ha rajtakapod. Utólag soha nem büntetünk! Ha a kijelölt helyen végez, mindig dicséret, akár jutifali is mennyen! Ha fel tudod venni a szőnyeget, az is jó, de kellenek szabályok a kiskutyának, így én jobbnak gondolom, ha marad a szőnyeg.
Az még egy jó megoldás lehet, hogy ráfújsz a szőnyegre valami parfümöt. Ennek a szagát nem szeretik a kutyák, elrettentőbb lesz számára az a terület. És javaslom, hogy ha már az alom mellett döntöttél, akkor ne újság papír legyen, hanem rendes kutya pelenka.
De nem nehéz leszoktatni, ha tudod a módját! Nekem kb. 1 hét alatt sikerült és mint írtam, jó ha 2 baleset történt csak. Egyáltalán nem vagyok pelenka párti, soha sem javasolnám olyanoknak, akik tudják vinni kertbe a kutyát, de az, hogy 1 hónapon át akárhova üríthet a kutya a lakásban, az nem normális.
Tudom, miért nem javasolt a pelenka, mert a kutya megszokja, hogy a lakásban is üríthet, de ha csak közterületre lehetne vinni a kölyköt, oda pedig tilos, vagyis marad a lakás, a kutya így is-úgy is a lakásban ürít. És akkor még mindig jobb ha van egy szabály. Nálam pont ez volt a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!