Másfél hónapos Német Juhász kiskutyám nem akar odajönni hozzám. Mit lehetne vele tenni?
3.: leírta, hogy milyen körülmények között került hozzá...
Egyébként nagyon sok türelem kell a kiskutyához, ne tegyél felé hirtelen mozdulatokat, ne akard elkapni, ne is zaklasd. Csak viselkedj természetesen, és akármikor feléd megy, dobj felé (óvatosan, hogy ne ijedjen meg) kaját. Ismétlem, ne akard őt simogatni vagy megfogni. Fokozatosan elkezdheted csalogatni, lehetőleg guggolva, esetleg ha így sem megy, hátat fordítva neki, és mikor a közeledben van, próbáld meg, hogy a kezedből vegye el a kaját, ne a földről. Fontos a fokozatosság, hogy ne akard letámadni, csak szépen lassan férkőzz a bizalmába. Én is így csináltam a félős kutyusommal, igaz ő egy éves volt, mikor elhoztam, befeküdt a sarokba rettegni. Hagytam, hogy ő nyisson felém, és sosem akartam én elkapni őt vagy ilyesmi. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!