Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyát lehet idomítani/tanítan...

Kutyát lehet idomítani/tanítani könyv nélkül?

Figyelt kérdés
2012. dec. 18. 06:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Kutyát soha nem könyvvel tanítunk, hanem tudással. Ha nincs tudásod, azt szerezhetsz könyvből, kutyaiskolából, internetről, videókból, mások tapasztalataiból.
2012. dec. 18. 11:22
 12/22 Szilvi & Argos ***** válasza:
82%
Youtube-on keress rá vidikre: póráz, húz, ül, fekszik, tanít, kutya nevelés, stb...angol nyelven is sok ÉRTHETŐ videó van fent
2012. dec. 18. 11:38
 13/22 anonim ***** válasza:
55%

Mondjuk nem igazán értem az egész felállást. Nekem 7 éve van kutyám, és eddig még sosem akadályozott meg a korai sötétedés, sem a heti 7 napos munka abban, hogy foglalkozni tudjak vele.

Tehát mire odáig jutnál, hogy törődj is kicsit a kutyával, már egy éve nálatok lesz? És akkor nyáron majd megint nem érsz rá?

Komolyan nem értem az embereket.

Nagyon ajánlom neked, hogy töltsd le a póráz két végén című sorozatot, illetve az egyik kutya másik nem című magyar sorozatot is.

Amúgy mi a bajod a könyvekkel?

2012. dec. 18. 12:31
 14/22 anonim ***** válasza:
58%

Persze hogy lehet, de nehéz dolgod lesz.

Ajánlok egy nagyon hasznos dolgot, a klikkert.

2012. dec. 18. 15:57
 15/22 A kérdező kommentje:
az a baj sötétben, hogy nem látom hogy hol a kutya
2012. dec. 18. 17:49
 16/22 Szilvi & Argos ***** válasza:
72%

Mi MINDEN ESTE sötétben kutyázunk ősz óta. Konkrétan engedelmes versenyre készültünk fel a kukk sötétben, jobb esetben az út menti lámpa adott annyi fényt, hogy láttam, hol az előre :D de már helyben maradásnál, behívásnál nem láttam a kutyát, eldobva nem látta sem a kutya, sem mi az apportfát...előreküldésnél világító labda elé raktuk a kaját vagy a másik labdát :D

A kutyára meg lehet tenni fényvisszaverő mellényt, hámot és arra bringa lámpát, ergó látszik a sötétben is a kutya.

Nem is értem azokat, akik tavasztól őszig sétáltatják-nevelik a kutyákat, télen meg tisztelet a kivételnek be sem engedik a lakásba, az udvarra nem mennek a hideg miatt csak pár percre, sétálni se viszik...aztán csodálkoznak, ha nyáron a kutya meg van őrülve, ha elszabadul a parkban a pórázról...

2012. dec. 18. 19:51
 17/22 A kérdező kommentje:
télen csak hétvégén van rá időm, ez a kutya még életében nem látott hámot
2012. dec. 18. 20:56
 18/22 anonim ***** válasza:
86%
Nem akarásnak nyögés a vége, ahogy anyámék mondogatták egész gyerekkoromban. Ha akarsz foglalkozni a kutyával, akkor nem akadályoz meg a sötét, és fordítva: ha megakadályoz a sötét, akkor nem igazán akarsz foglalkozni a kutyával.
2012. dec. 18. 23:04
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha jól értem:

sötétben nem tudsz vele foglalkozni

ha suli van, nem tudsz vele foglalkozni

nyári szünetben nem bvagy otthon

könyvet sem akarsz olvasni....

Az ilyen gazdánál élő vizslák idővel megtalálják a szomszéd tyúkjait, felássák a kertet, aztán láncra kerülnek vagy kidobják őket. Tudom, mert aztán hozzám hasonló elmebetegeknél kötnek ki, akiknek érdekes módon két munkahely, meg egy időigényes hobbi mellett is jut idejük a kutyára.

Legutóbb pont egy két éves vizsla volt nálam ideigleneseben, minden bizonnyal az élete nagy részét láncon élte, érdekes módon nálam három nap alatt tökéletes belvárosi lakáskutya lett, akivel szemkontaktusos lábnál követést gyakoroltam a nagykörúton...

2012. dec. 19. 00:54
 20/22 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

A kutya érdekében új gazdit kellene neki keresni. Még fiatal, könnyen beilleszkedik egy aktív, felelősségteljes(ebb) családba!!!

Ezt komolyan mondom...csoda, hogy nem szökik, nem tombol szerencsétlen kutya a mozgáshiánytól.

Képzeld, tegnap este szakadó esőben a kukk sötétben sétáltunk ketten két kutyával 2 órát, közel 8 km-ert!!! A kutyák tiszta csatakosak lettek, de van törölköző és pokróc :)

2012. dec. 19. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!