Kutyát lehet idomítani/tanítani könyv nélkül?
Figyelt kérdés
2012. dec. 18. 06:30
1/22 A kérdező kommentje:
2 éves magyar vizsla szukáról van szó
2012. dec. 18. 06:30
2/22 anonim válasza:
persze, h lehet! mondjuk én 8 hetes kora óta tanítom a labradoromat de egész ügyesen megy neki minden. Be tudom hívni bármikor, csak akkor eszik amikor kiadom a parancsszót, ül, pacsi, piti, fekszik... stb. Szóval könyv nélkül mindent elértem nála amit akartam! Igaz, hogy pórázon néha néha húz és menne előre még ezt gyakoroljuk! erre adhatnát ok amúgy valami jó tippet
3/22 anonim válasza:
Minden további nélkül lehet tanítani őket könyv nélkül, bármit képesek gyorsan megtanulni főleg jutalomfalat ellenében. A húzást ha nagyobbak lesznek abbahagyják, egyébként meg ilyenkor rászól az ember és rövid pórázra veszi pár percre. Néhány ilyen alkalom után rájön magától is hogy ha húz akkor a szabadsága korlátozott lesz egy időre, így előbb-utóbb alkalmazkodik.
4/22 anonim válasza:
Tud olvasni a kutyád? :)
Ha első kutyusról van szó, akkor azért nem árt utánaolvasnod a dolgoknak.
Ismerek több jól nevelt ebet, akiket "könyv nélkül" tanítottak, de kutyája válogatja, vannak nehezebben kezelhető példányok is, és olyankor nem árt pár jó tanács.
5/22 A kérdező kommentje:
májusban került hozzám, de nyáron alig voltam itthon, most ugye suliba járok, korán sötétedik, tavasszal szeretném elkezdeni tanítani, 2 éves koráig a tenyésztőjénél volt és nem tanították
2012. dec. 18. 07:04
6/22 anonim válasza:
Persze hogy lehet!
Ez olyan mint a gyereknevelés. Ahhoz sem kell könyv, mégis egy csomóan használnak..
7/22 anonim válasza:
Persze,csakis úgy,mivel a kutyák MÉG nem tudnak olvasni,sem végigülni figyelmesen a 45 perces órákat.
8/22 anonim válasza:
Nem számít,hogy két éves.Lehet és kell is tanítani,ha nincs tapasztalatod a tanításban vidd el suliba.Megér pár ezer forintot,2-3 alkalom után látni fogod milyen sokat számít.Ott teljesen másképpen dolgozik a kutya mintha egyedül gyakorolsz vele.legalábbis az enyém ilyen.
9/22 anonim válasza:
Neten van fenn egy csomó jó tipp, ha első kutyusod, vagy ha nehéz vele
10/22 zsuzsabazsa válasza:
Idomítás helyett a megfelelőszó a képzés.
Képzésközben nem árt ha néhány szakkönyvet is elolvasol.
Természetesen jobb ha vizuálisan is látod, hogy valamilyen feladatot miképp taníts meg a kutyának.
Nem mindenki egyformán tanítja például az egyszerű leültetést sem. Ki kell választani az egyszerű és hathatós megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!