Milyen az a game Pit? Sokszor hallottam már de nem tudom miben más mint a többi?
game = harc(os), harci
tágabb értelemben azok a pitek, amelyeket erre a célra használják, és/vagy ilyen kutyák párosításából származnak.
szűkebb értelemben (tehát game pites embereknél egymás között) a számukra jó kutyát jelenti, amelyik 'game' tehát vert helyzetből sem adja fel a harcot, rendelkezik a 'gameness' tulajdonsággal.
és még mielőtt vadul elkezdenénk kattogni a piros kézre elmondanám, hogy én is elítélem az ilyet!
Köszönöm.
És egy ilyen kutya , hogy jön ki egy másik fajta kutyával?
amelyiket arra használták, sőt mi több, szigorúan szelektálták generációkon át, hogy a vele szembe állított kutyát megölje...? leginkább sehogy.
kölyökkortól kezdve nagyon nagy fegyelemmel, gondos szocializációval el lehet érni, hogy a _gazda jelenlétében_ ellegyen a többi kutyával, de magára hagyni őket bármilyen háziállattal nagy rizikó. nem véletlen, hogy igazi game piteket nem szoktak rehabilitálni vagy új gazdához adni (vagy csak nagyon nagy körültekintéssel), az ARH-nál is több olyan kutyát gondoznak, amiket nem adnak gazdához. pedig az azt hiszem vitán felül áll, hogy ők értik a dolgukat.
nem szokták. egy-egy győztes kutya kölykét nem adják 30ezezért, mint az expresszes keverékeket, aki meg mégis belefut kívülállóként egy ilyen hirdetésbe annak hamar el is megy a kedve az ár miatt.
OFF: a lelkes lepontozóim ugyan osszák már meg velem, hogy mit találtak haszontalannak a válaszban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!