A kutya ideges lesz, ha szeretgetni próbálom. Mit csinálok rosszul?
6 éves Havanese kutyáról van szó.
Ketten élünk anyukámmal egy lakásban. Anya az Isten, ő bármikor felveheti, szeretgetheti, játszani is szoktak. A kutya tiszteli, szót fogad neki, és hát legtöbbször vele van, ugrál a boldogságtól ha hazaér a munkából, és vele szeret aludni is.
Ellenben engem sosem üdvözöl, ha felveszem szeretgetni csak morog, vicsorog is, ha már a morgás nem használ. Persze rászólok, a vicsorgást ugyan abbahagyja, de tovább morog magában. Nem harap, nem ugat, nem kapál, csak morog.
Játszani viszont velem szeret inkább, mindig nagyokat ugrál, pattog, minden este jön hozzám és hozza a kis játékát, hogy húzzam neki. Egyébként eközben is morog... Ha elmegyek itthonról, szokott az én szobámban aludni. Én tanítottam trükkökre is, amiket szívesen teljesít. Sétánál sem nagyon fogad szót nekem.
Olvastam sok agresszív kutyáról szóló cikket, néztem videókat, de ott mindig nagyon szélsőséges esetek vannak, a miénk szerintem kicsit szolidabb. Próbáltam én már lenyomni a nyakát a földre, kerülni a szemkontaktust, megcsapni újsággal (hogy ne legyen fájdalmas, csak hangos), már komolyan elmondtam neki a problémáimat, meg beszélgettem vele, hogy rosszul esik, ahogy viselkedik, de hát nem használt egyik módszer sem.
Ma is együtt ették a kakaóscsigát. Mondtam, nem kéne adnod neki (tegnap beleegyezett, hogy neveljük meg...) azt a választ kaptam, hogy "ők így szokták".
Nem tudom, hogy ne foglalkozzak a kutyussal, hiszen csak hárman élünk egy lakásban. Nagyon magányos vagyok itthon, anyám társaságát pedig már egyre kevésbé viselem el. Ezt pedig gyönyörűen szemlélteti az, hogy a GYK-en vagyok kénytelen kiírni magamból a problémáimat...
De mindegy is, nem fárasztalak titeket, köszönöm a tanácsokat, én kitartó leszek a kutyával. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!