Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorki mellé Bullterrier?

Yorki mellé Bullterrier?

Figyelt kérdés
Van egy pici Yorkim(fiú), Páromat pedig megszeretném lepni egy Bulterrierrel, nagyon szeretne egyet már évek óta! Nem tudom hogy jönne ki a két kutyus? A méret külömbségből esetleg lenne e probléma vagy hogy mind két kutyus fiú lenne? Tanácsokat szeretnék...
2009. aug. 21. 14:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez nem fajta-, hanem személyiségfüggő.

Az én Parsonom csak a fajtabeliekkel jön ki jól meg a párom staffordshire bullterrierével :)

Hány éves a yorki? Ha kicsi még nagyon, talán van esély a szoktatásra, de előre tényleg nem lehet megmondani.

2009. aug. 21. 14:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Esetleg abból lehet majd probléma, hogy a bullterrier egy kicsit durvábban fog játszani és akaratlanul is kárt tehet benne, az a baj a kicsi kutyákkal hogy vigyázni kell rájuk, mert törékenyek. De ha mind a 2 kicsi akkor lehet nem lesz gond.
2009. aug. 21. 14:58
 3/9 A kérdező kommentje:
4 hónapos a Yorkim. És a Bull is kicsi lesz. tudom hogy nem fahta függő, igazából csak arra lennék kíváncsi hogy szerintetek a méret külömbség miatt lenne a probléma, játszásnál, ha egyedül maradnak ilyesmi...
2009. aug. 21. 15:01
 4/9 anonim ***** válasza:

A méret kutyáknál nem probléma:)

A kisebb kutyákat meg nem kell félteni, mert annyival nagyszájúbbak, mint ahány centi hiányzik belőlük :D

Az én Parsonom még azelőtt nyávog egyet, mielőtt egy nagy rálépne...és sokkal agresszívabb a nagyoknál. A yorkit nem ismerem, de eddig akikkel összefutottam, azok nagymenően ugattak minden nagyobb kutyára:)

2009. aug. 21. 15:11
 5/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok Azért írtam, hogy azért számít a méret különbség mert pl. az én kutyám boxer és ő úgy játszik más kutyákkal, hogy rátehénkedik, ráfekszik meg sorolhatnám, a bullterrier is hasonló súlyban van és azért egy yorkit simán összenyom, mégha ezt játékból is teszi.
2009. aug. 21. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez is kutyafüggő. A staffi csak óvatosan játszik vele, pedig simán össze tudná nyomni. Sétánál is a legtöbb kutya óvatos vele, eddig kb 2en akartak ráfeküdni, de a kicsi kutyák gyorsak.

De talán a tenyésztő tud adni tanácsot, ha felhívod, ő biztos jobban ismeri a szülők jellemét, így a gyerek is hasonló lesz.

2009. aug. 21. 15:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Én láttam már dán dogot yorkie-val játszani, na az nem semmi. És pireneusit is, ahogy egy toy uszkárt pofozott meg játszásiból.

Egy egészséges, jól nevelt, nem agyon kényeztett nádszál kisasszony yorkie teljesen simán elvan nagy termetű kutyákkal is.

Semmi baj nem lesz, a ti munkátokon múlik a megfelelő és leggyorsabb összeszoktatás. Mivel kölyökként nőnek fel együtt, abból se lesz probléma, hogy mindkettő fiú. Ivaréréskor biztos lesz 1-2 dominancia harc, de ez természetes.

Választhattok lányt is, a kiskutyákat meg egyszerűen ki tudjátok küszöbölni: ivartalanítás.

Mennyi pénzt szánsz a bullterrier megvásárlására? Én azt ajánlom, hogy tenyésztőtől vegyél.

Olvasd el, nagyon hasznos tényleg! [link]

2009. aug. 21. 16:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha mind a két kutyus kölyök, akkor meg fognak tanulni úgy játszani, hogy ne tegyenek kárt egymásban. A golden retrieverem minden gond nélkül eljátszik unokatesóm palotapincsijével.
2009. aug. 21. 16:54
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kicsit bizonytalan voltam, de biztos hogy ha kicsi koruk óta együtt lesznek, és odafigyelünk ha durváskodás van nyílván nem lesz belőle probléma. Az oldalt megnézem köszönöm!
2009. aug. 22. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!