Mi a véleményetek arról, ha az egyik kutya bent alhat, a másik pedig nem? (b. l. )
Nálunk egy goldi van és egy törpe uszkár. Az uszkár benti kutyus, a golden retriever kinti. Amikor az uszi kint van vele és be akar jönni, jelez az ajtónál, ajtónyitáskor a goldi simán megvárja, hogy bejöjjön az uszi, neki ez a megszokott. Soha nem féltékenykedik emiatt, hiszen vele is ugyanúgy foglalkozunk, szoktak együtt is játszani, szóval nagy a barátság a két kutyus között. Ez már közel 9 éve így van, soha nem volt vele probléma. Az uszi egyébként kb. fél évvel jött később, mint a goldi. A goldit szilveszterkor mindig behozzuk, mert nagyon fél és annak ellenére, hogy nem benti kutya, mégis teljesen szobatiszta.
Szerintem, ha hozzá van szokva a goldi ahhoz, hogy éjszakára kint van, akkor nem lesz gond. Ha te vagy a kutyus szemében a falkavezér, és ugyanúgy fogsz vele ezután is foglalkozni (mert az fontos, hogy ne érezze magát a háttérbe szorítva), akkor el fogja fogadni az új helyzetet.
Szóval igen, vannak nézeteltérések. A snacit természetesen trimmeljük, tudom, egy tenyésztő fogja csinálni neki a szőrét bocsánat, számomra már elég késő este írtam kicsit kómás voltam :D
Mitől változna a szobatisztaság, ha kutyaiskolába vinném? Már voltunk iskolába amúgy, letettük a K99 alapfokút, harmadik legjobbak lettünk..:) Nappal azért nincs gond a szobatisztasággal mert bizonyos időközönkét kiviszem ugye, már aludt bent este, hát rendesen össze volt minden pisilve. A snacinak lesz egy ketrece, őt oda rakjuk be éjszakára. Mint mondtam, a kutyákkal ugyanúgy lenne foglalkozva, szóval maximum ez a tény adhatna okot féltékenykedésre, de mivel a falkasorrendben minden ok, nem hiszem hogy gond lenne. Köszönöm a válaszokat:)
És még mielőtt az jönne, hogy ha egy 5 éves goldent nem tudtam megtanítani szobatisztaságra akkor egy kölyköt sem fogok tudni..
A golden kölyök korától kinti kutya, megszokta, hogy ha felébred éjszaka közepén ő bármikor pisilhet, nos a lakásba nem pont így van..:) Snacit meg már rögtön ehhez tudom szoktatni.
A Te döntésed, hogy ki, hol alszik. Normális kutya nem lesz lelkibeteg attól, hogy ha a másik bent van, de én nem tudnám ezt megtenni és úgy gondolom, hogy nem túl nagy dolog egy 5 éves kutyát szobatisztaságra szoktatni.
6. voltam
Alapból nem szeretem, ha kivételeznek egy-egy kutyával a családban, leszámítva azt, amikor az öreg, beteg, kedvencként tartott kutyát nem viszik annyit sétálni, gyakorolni, versenyezni.
Sokszor látni, hogy a kinti kutya le van szarva, a benti meg ugyuli-putyuli, nem is engedik a kinti kutyához, kinyalják a seggét...
NEM AZT MONDOM, HOGY TE IS ILYEN VAGY!!
Sztem ha a kutyák elismerik a gazdi tekintélyét, akkor működik az, hogy az van, amit a gazda akar. Pl. a kutyám elfogadja, ha kint alszik a házában, ahogy azt is, ha bent alszik a lakásban.
Ha tényleg egyforma foglalkozásban részesülnek sétát, játékot, tanítást, szeretgetést tekintve, és a goldent nem fogja zavarni, hogy éjjel kint alszik, akkor nyugodtan lehet a snaci bent.
De nem értem: egy kinti kutya szinte alapból szobatiszta. Ha lefekvés előtt kiviszitek dolgát végezni, sztem 8-9 órát simán kibír.
5 éves kutyát is hamar rá lehet szoktatni.
Mellesleg ha az udvaron nem rombol, akkor a lakásban sem tombolna :)
Én is emlékszem a kérdésre. Akkor mondtuk hogy legyen bent a labi is. A véleményed azóta se változott akkor mégis most mi változna ? A kutyák érzik a kivételezést. Ettől függetlenül ha te vagy a teljes jogú falkavezér el fogja fogadni a dolgot.. Az már a te lelkiismeretedre tartozik hogy az 5 éve veletek élő kutyát majd szépen kicsuktok estére a kicsi meg marad bent.
Egyébként volt már snacim kinti benti volt de kint aludt. Konkrétan szebb volt a szőre mint a bentieknek mert dúsabb erősebb volt.
De te ezt már eldöntötted minek teszed fel megint a kérdést ?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!