Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha az egyik kutya bent alhat, a másik pedig nem? (b. l. )

Figyelt kérdés
Adott egy 5 éves kan golden retriever és egy szuka törpe schanauzer. A snaci full kiállítási szőrzetben, megnyírva. Szóval a golden az kinti-benti kutya, a snacinak viszont a szőre miatt egyszerűen muszáj bent laknia, mert őt komoly kiállításokra szánjuk. Nos a golden is bent van egész nap ahogy a snaci is, de a golden kimegy éjszakára, a snaci pedig a szobámba bent alszik a kis ketrecébe. Szerintetek ez nagyon rossz a goldennek? Ő nem fázik, szigetelt, függönyös bélelt háza van, rendes nagy bundája, de lelkileg megviselheti? Azért nem alszik bent, mert egyszerűen nem tudnánk hova rakni, mert szabadon csak úgy nem akarom a házba, kitudja mit művelne unalmába, és nem 100%osan szobatiszta. Ha a snaci kint lenne éjszakára 1. ő széjjelfagyna, meg egy kontroll nélküli játékban a golden nemes egyszerűséggel le tudná tépni a szakállát és oda a kiállítási szezon 1 évre... De a goldi tényleg úgy szokta meg hogy nappal bent van, éjszaka kint, most hamarosan jön a snaci és hogy ő este is bent lenne... vagy lehet nem is törődne vele a gold mert így szokta meg? szerintetek?
2012. dec. 9. 22:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Anyuméknál a berni kint alszik a tacsi bent. Náluk nincs ebből gond. Mondjuk a berni nem is akarna be menni. Ha nyitva az ajtó akkor is max beszagol az előtérbe. Azért neki elég komoly bundája van. De pl. néha kint alszik vele a tacsi is, inkább nyáron. Mikor hogy jön ki. Soha nem volt ebből semmi. Szerintem szoktatás kérdése. A kutya azt csinálja amit a főnök mond. Elvileg.
2012. dec. 10. 09:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Nálunk egy goldi van és egy törpe uszkár. Az uszkár benti kutyus, a golden retriever kinti. Amikor az uszi kint van vele és be akar jönni, jelez az ajtónál, ajtónyitáskor a goldi simán megvárja, hogy bejöjjön az uszi, neki ez a megszokott. Soha nem féltékenykedik emiatt, hiszen vele is ugyanúgy foglalkozunk, szoktak együtt is játszani, szóval nagy a barátság a két kutyus között. Ez már közel 9 éve így van, soha nem volt vele probléma. Az uszi egyébként kb. fél évvel jött később, mint a goldi. A goldit szilveszterkor mindig behozzuk, mert nagyon fél és annak ellenére, hogy nem benti kutya, mégis teljesen szobatiszta.

Szerintem, ha hozzá van szokva a goldi ahhoz, hogy éjszakára kint van, akkor nem lesz gond. Ha te vagy a kutyus szemében a falkavezér, és ugyanúgy fogsz vele ezután is foglalkozni (mert az fontos, hogy ne érezze magát a háttérbe szorítva), akkor el fogja fogadni az új helyzetet.

2012. dec. 10. 10:52
 13/17 A kérdező kommentje:

Szóval igen, vannak nézeteltérések. A snacit természetesen trimmeljük, tudom, egy tenyésztő fogja csinálni neki a szőrét bocsánat, számomra már elég késő este írtam kicsit kómás voltam :D

Mitől változna a szobatisztaság, ha kutyaiskolába vinném? Már voltunk iskolába amúgy, letettük a K99 alapfokút, harmadik legjobbak lettünk..:) Nappal azért nincs gond a szobatisztasággal mert bizonyos időközönkét kiviszem ugye, már aludt bent este, hát rendesen össze volt minden pisilve. A snacinak lesz egy ketrece, őt oda rakjuk be éjszakára. Mint mondtam, a kutyákkal ugyanúgy lenne foglalkozva, szóval maximum ez a tény adhatna okot féltékenykedésre, de mivel a falkasorrendben minden ok, nem hiszem hogy gond lenne. Köszönöm a válaszokat:)

2012. dec. 10. 13:25
 14/17 A kérdező kommentje:

És még mielőtt az jönne, hogy ha egy 5 éves goldent nem tudtam megtanítani szobatisztaságra akkor egy kölyköt sem fogok tudni..

A golden kölyök korától kinti kutya, megszokta, hogy ha felébred éjszaka közepén ő bármikor pisilhet, nos a lakásba nem pont így van..:) Snacit meg már rögtön ehhez tudom szoktatni.

2012. dec. 10. 13:29
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

A Te döntésed, hogy ki, hol alszik. Normális kutya nem lesz lelkibeteg attól, hogy ha a másik bent van, de én nem tudnám ezt megtenni és úgy gondolom, hogy nem túl nagy dolog egy 5 éves kutyát szobatisztaságra szoktatni.

6. voltam

2012. dec. 10. 14:13
 16/17 Szilvi & Argos ***** válasza:

Alapból nem szeretem, ha kivételeznek egy-egy kutyával a családban, leszámítva azt, amikor az öreg, beteg, kedvencként tartott kutyát nem viszik annyit sétálni, gyakorolni, versenyezni.

Sokszor látni, hogy a kinti kutya le van szarva, a benti meg ugyuli-putyuli, nem is engedik a kinti kutyához, kinyalják a seggét...

NEM AZT MONDOM, HOGY TE IS ILYEN VAGY!!

Sztem ha a kutyák elismerik a gazdi tekintélyét, akkor működik az, hogy az van, amit a gazda akar. Pl. a kutyám elfogadja, ha kint alszik a házában, ahogy azt is, ha bent alszik a lakásban.

Ha tényleg egyforma foglalkozásban részesülnek sétát, játékot, tanítást, szeretgetést tekintve, és a goldent nem fogja zavarni, hogy éjjel kint alszik, akkor nyugodtan lehet a snaci bent.

De nem értem: egy kinti kutya szinte alapból szobatiszta. Ha lefekvés előtt kiviszitek dolgát végezni, sztem 8-9 órát simán kibír.

5 éves kutyát is hamar rá lehet szoktatni.

Mellesleg ha az udvaron nem rombol, akkor a lakásban sem tombolna :)

2012. dec. 10. 16:25
 17/17 anonim ***** válasza:

Én is emlékszem a kérdésre. Akkor mondtuk hogy legyen bent a labi is. A véleményed azóta se változott akkor mégis most mi változna ? A kutyák érzik a kivételezést. Ettől függetlenül ha te vagy a teljes jogú falkavezér el fogja fogadni a dolgot.. Az már a te lelkiismeretedre tartozik hogy az 5 éve veletek élő kutyát majd szépen kicsuktok estére a kicsi meg marad bent.

Egyébként volt már snacim kinti benti volt de kint aludt. Konkrétan szebb volt a szőre mint a bentieknek mert dúsabb erősebb volt.

De te ezt már eldöntötted minek teszed fel megint a kérdést ?!

2012. dec. 10. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!