Nagyon fáj a kutyám farka, hogyan segíthetnék rajta?
Persze, ha nem múlik, elmegyünk állatorvoshoz, de addig is...Tutira az a probléma, hogy kicsit olyan vizslabeütéses kutya és mindenbe beveri farkcsóválás közben. Nincs rajta sok szőr és a vége már szőrtelen és megduzzadt, mert néhányszor már vérzett is neki. Most nem vérzik és már vagy fél éve nem volt olyan, hogy vérezne neki, de mégis most látom rajta igazán, hogy fáj neki. Nem is csóválja szegényke. És nem a farka vége fáj, hanem föntebb. Utánanéztem, tudom hogy csonthártyagyulladás is lehet.
Mit csináljak, hogy ne verje be össze-vissza? Próbáltam neki bebugyolálni, de nem bírtam még kitalálni, hogyan tudnám úgy, hogy ne jöjjön le az anyag. Pedig biztos segítene, ha puha anyag venné körbe. Persze örökké nem lehetne rajta, de amíg gyógyul neki, addig biztos sokat jelentene, ha ki lenne bélelve valahogy...
Más ötlet?
Ilyen esetben szerintem érdemes lenne levágatni a kutyus farkát.
Jobbulást szegénykének!
Az a baj, hogy már 9 éves. Nem szívesen tenném ki műtétnek. Ráadásul alig 1 hónapja vették ki a méhét gennyes méhgyulladás miatt:(
De persze ha nincs más megoldás...
Elvittem orvoshoz mégis, mert bár farkcsóválós maradt, feltűnően sokat vakargatta a farok körüli részt: faroktő, comb, hátsó lábak. Azzal kezdtem, hogy elmeséltem, amikor nem csóválta a farkát néhány napig. Rögtön azt kérdezte az orvos, nem vakargatja-e sokat a farkát. Mondtam, hogy de igen, pont ezt akartam mondani. Azt mondta, ez nagy valószínűséggel bűzmirigy probléma. Ő nem hajlott arra, hogy beütötte volna és attól fáj. Kinyomta neki a bűzmirigyét és azóta tényleg jól van a kutyám. Megszűnt az állandó vakarózás és sokkal jobb kedvű. 3 hónappal ezelőtt a fülrázogatása is a bűzmirigye miatt volt. Elég változatos tüneteket tud produkálni ez a bűzmirigy.
Kérdeztem a szőrlekopást is, nem kell-e rá gomba elleni krém, de azt mondta a doki, az tényleg a sok beütéstől van a farka végén, de nem szükséges kenegetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!