Véreset hányt a kutyám. Nincs nagy baja ugye?!
Szóval az egész úgy kezdődött,hogy már 3om napja furin morgott a pocakja.Tegnap este már a vacsiját sem ette meg.Mielőtt felkeltem hány...Gondoltuk semmi komoly.Aztán kb 11.30kor VÉRESET hányt kétszer.Megijedtem , felhívtam apát és elrohantunk vele az orvoshoz.Sajnos semmi konkrétat nem tudott mondani.Lehet neki a kajától vagy komolyabb baja is lehet.Azt mondta,hogyha ma megint hányna hívjuk őt fel.Hétfőn eleve fel kell,hogy hogy van.Kapott két injekciót és két gyógyszert kell beadnunk majd neki.Kicsit megnyugodtam..de bennem van a félsz,hogy komoly baja van....Olvastam itt gyakorikérdéseken,hogy valakinek a kutyusa véreset hányt és meghalt.
Most pihen az én kutyusom néha csóválja a farkát , de nincs kedve játszani,enni,inni.
Yorkshire Terrier, 9 hónapos kislány.
Vigyétek másik dokihoz! Olyanhoz, aki tudja is mi a baja és arra kap kezelést, nem találomra szúrkodja.
Nem hangzik túl jól, amit írsz, én egy percet se várnék!
Azonnal vidd egy másik orvoshoz!
Amúgy gondolom szaporítótól vettétek, azért ilyen beteges.
Ha nincs láza, de ilyen beteg, az sokszor egyáltalán nem jót jelent, sőt...Mérgezésnél sem jellemző a láz. Lehet gyógyszer vagy egyéb mérgezés...Nem adtatok neki 1-2 napja valami emberi gyógyszert?
Én 2-szer is átéltem véres hányást, egyiknél gyógyszermérgezés volt, mert nem tudtam hogy tilos a kutyának Cataflamot adni és negyed szemtől több mint egy 1 hétig volt gyomorvérzése. Ezt a fajta mérgezést még vérvétel sem könnyen mutatja ki, nálunk is csak annyit mondott a háziorvos, hogy kicsit valami megterhelte a máját, amúgy szuperek voltak a vérvétel eredményei. Aztán szerencsére elvittem Bp-re az állatorvostudományi egyetemre. Ott se jöttek rá, mi a baja, mert bár kérdezték, szed-e valami gyógyszert, én már akkorra el is felejtettem azt a kis negyed szemet, plusz nem szedte, csak 1-szer kapott:( 3 hét múlva jöttem rá, mert nem hagyott nyugodni, mitől lesz egy makkegészséges kutya hirtelen vérhányásos...Így bukkantam rá a neten, hogy megmérgeztem a saját kutyámat. A lényeg, ennek ellenére segítettek a tüneti kezelések:
infúziót kapott több napig a folyamatos hányások miatt, ez már önmagában sokat segített. Készült kontrasztos röntgen bélelzáródás vagy daganat kizárására. Meggyőződésem, hogy ez a kontrasztanyag nagyon jót tett neik bár féltem tőle, mert utána szinte azonnal elállt a vérzés. Fontos ilyenkor, hogy védőréteg képződjön a kutya gyomrán, amire Ulcogant szirupot kapott hónapokon át 5-5 ml-t reggel és este evés előtt vagy után 2 órával. A kontrasztanyag is védőréteget képezett szerintem egy ideig. Savlekötő Quamatelt is kapott hónapokon át, mert nem lehetett kizárni, hogy gyomorfekélye lett a Cataflamtól.
De vérzés más ok miatt is lehet a hányásban. Utalhat savproblémára is. Ha olyan a hányás, mint amikor a kutya sárgát hány: sűrű, tejszerű az állaga, csak épp nem sárga, hanem rózsaszín a vértől, akkor az inkább arra utal, hogy kimarta a nyelőcsövét a gyomorsav. Egy másik kutyámmal jártam így, hogy úgy tűnik, nem a legjobb tápra váltottam (Acanára), plusz túl drasztikus volt a fogyókúra, elkezdte a kutya hányni a sárga gyomorsavat. Hiába álltam le a fogyókúrával, néhány hónap múlva újra kezdte a savhányást, de akkor már vér is volt benne és pár napig az étvágya is elment és nem volt túl jó kedve. Nála is hasonló volt a gyógykezelés, mint a másik kutyámnál, de a gyógyszermérgezéses sokkal hamarabb helyrejött, kb. 3 hét után már szinte semmi nem utalt a betegségére, ezzel szemben a savhányósom emésztése jó fél év után rendeződött, és csak miután találtam olyan emésztési érzékenységre való tápot, ami náluk is bevált. Addig mindenfélével kísérleteztem: rizses csirkemell, főtt zöldségekkel, nagyon sokáig ez volt a diéta, de jobban bevált az emésztési érzékenynek való táp.
Persze fertőzés is okozhat vérhányást, de szerintem a fertőzés egyik fontos tünete a láz. Mérni kéne neki többször is, mert lehet hogy nem azonnal lázasodik be. Ha bágyadt, az utalni fog lázra.
Figyeld meg a székletét is, mert biztos hogy az is véres!
Ha sötétfekete, az gyomorvérzésre utal. A gyógyszermérgezett kutyám széklete szurokfekete volt, több mint 1 hétig. Amikor kitisztult a színe, akkor tudtuk, hogy elállt a vérzés.
A savproblémás kutyám széklete is véres volt, de egész másként: friss, piros vér volt a székletében. Ezt mondjuk nem teljesen értem, miért nem lett fekete, hisz a nyelőcső még messzebb van, mint a gyomor, elvileg meg kellett volna alvadnia, de nála friss vér jött.
Ilyen betegséggel én azt javaslom, menjetek olyan helyre, ahol komolyabban meg tudják vizsgálni a kutyát. Életveszélyben lehet. Állatklinikára kéne vinni.
az én kutyám akkor hányt véreset amikor parvó fertőzése volt!!!
székletével minden rendben van??
mert ha nincs én inkább egy másik dokit javaslok!!
ma 14:14
nem 9 hetes, hanem 9 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!