Kutyának lehet adni kenyeret táplálék kiegészítésként?
Találtunk egy kutyát nyáron még akkor kicsi volt a fogai akkor jöttek. Hazavittük mert sajnáltuk, de nem tudtuk hogy ekkora lesz. Mivel kölyök még napi háromszor kell ennie, de már nem győzzük etetni. Legalább már háromszor akkora mint a meglévő kutyánk és jóval többet eszik.
Néha egy-egy kajálásához lehet adni kenyeret neki? Tésztát, rizst, konzervet, tápot, virslit eszik. Időnként amikor van akkor csirkehusit, májat (hetente 2x-3x minimum) ilyesmiket eszik.
Olyan öt hónapos körüli a kutya.
Szerintem lehet, bár nem sok tápanyag van a kenyérbe kb. csak szénhidrát. Nem a legjobb, de ha megeszi miért ne kaphatna.
Én próbáltam a kutyánknak adni kenyeret, de leevett róla mindent és otthagyta :D
Amúgy rendes tőletek, hogy befogadtátok a kutyát több ilyen ember kéne:)
Nem szabad élesztős terméket ennie.
Házi maradékokat persze ehet, hogy olcsóbb legyen a táplálása.
De ne aggódj, amint kialakul a végleges mérete, már nem fog ennyit enni, egy éves kora körül napi egyszer elég lesz.
Addig ki kell bírni, ha befogadtátok, az kötelességekkel is jár.
Ajánlott továbbá B1 vitamin adása (nem lehet túladagolni, mert vízben oldódik és a felesleg a vizelettel kiürül). B1 vitamint megelőző jelleggel is adhatunk a kutyának, pl. élesztő formájában. Hetente 1 csomag élesztő a kutya szőrét is fényesebbé teszi a benne található értékes anyagok (nem csak B1 vitamin) miatt.
Én a kiállítási kutyáimnak szoktam adni kis élesztőt
Az állatok (kutya, macska, mosómaci, mindegy) nem ehetnek élesztőt, a benne lévő gombák káros hatása miatt.
Halálos!
A kenyérben már sütött élesztő van, de dagasztja az állatot, és egészségtelen.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__682988-mi-les..
Lehet neki adni, de ne nagy mennyiségben!!!
Azt felejtsd el, hogy kenyeret kap nagyrészt és hozzá ezt-azt ízesítésül, ahogy a vidéki láncos kutyáknak szokták :O
Az én kutyám is kap rendszeresen 1-1 szelet kenyeret, 1-1 zsemlét-kiflit...imádja :)
Halálos?????????? Ez komoly????????????????????
A mi kutyánk is szokott enni mégis él.
Ja neem nem úgy akartam. Én is így gondoltam hogy naponta egy szelet kenyeret az ebédjéhez adnék. Mert akkor kap a legtöbbet enni. Estére általában szinte mindig csak tápot, és akkor kap a legkevesebbet enni.
Akkor a napi 1 szelet az mehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!