Holnap megyünk a menhelyre a kutyáért. Érdemes elvinni kozmetikushoz?
persze,hogy érdemes,
sokkal szebb lesz utána
Engem gyerekkorom óta úgy neveltek, hogy ha haza viszek állatot azt meg kell fürdetni. Emlékszem valami homályos maszlagra is arról, hogy azért, mert akkor a régi megszokott szagoktól is elszakítod, és könnyebben megszokja az újakat, de ennek így belegondolva nem annyira látom realitását, vagy funkcióját, gondolom inkább azért mondták, hogyha már minden "jöttmentet" hazahordok, legalább a koszt meg a bolhát ne.
Mindenesetre ez annyira megmaradt bennem, hogy azóta is eleve úgy megyek ideiglenes kutyáért, hogy fürdő kipakolva, kutyástörcsi bekészítve, és laza körbejárás és megnyugvás után fürdés.
Szerintem jó kis dominancia gyakorlat egy ilyen, hogy lássa, hogy igen jogom van hozzá, és érvényesíteni fogom, ráadásul általában a fürdőszobába nem lépünk szabállyal ezután már nem kell vacakolnom, elmegy a kedvük :D
A másik meg, hogy így minden kis sebre, puklira, kullancsra, bolhára, hibára fény derül, és szerintem ez sem mellékes.
Volt olyan kutya, akivel komoly harc volt, és volt olyan is, aki azonnal beletörődött. Igen, erre is jó, hogy kicsit megismerd hogyan viselkedik a kutya egy számára kritikusnak tűnő helyzetben, tudsz következtetni arra, hogy mennyire kell majd vele szigorúnak lenned.
Na és nem utolsó sorban nem viszi haza a koszt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!