Kutyus kint, bent váltakozva, megbetegedhet?
Szuper, ügyesek vagytok :)
Ez rajtad múlik, hogy szeretnéd-e bent tartani a hidegben...így a reggeli kiengedés után egy alapos intenzív séta-futtatás után hagynám csak kint a kutyám!
Én este 22-kor kivittem a kapu elé dolgára a kutyámat, majd ma 9 .30-kor mentünk bő két órás sétára. Mivel a házára technikai okok miatt még nem tudtam feltenni a thermo függönyt és tényleg hideg van, meg úgy is csak alszik, behoztam a melegre...este még egy rövid séta, kis klikkerezés aztán kész, alszik tovább :)
Tavaly télen a sétákat leszámítva lakáskutya volt, igen!
Most nem így tervezem...a héten talán fel tudom tenni a függönyt a házára, akkor azért már jobb lesz neki. De most hirtelen jött ez a tartós hideg, a kutyáknak is alkalmazkodniuk kell! Például én most úgy öltözök fel egy-egy sétára a -2-5 fokban, mint tavaly -10-15-ben!!!
Néhány hete volt még 10-15 fok is!!! Ez nagyon megviselheti a kutyát és az embert is.
De látom, hogy az ajtó mellett ülve, vagy a kanapén fekve reszket a sejhaja, a házában ugyan nem fázna...de amíg nem tudja belehelni, nem akarom kint hagyni tartósan...meg így legalább most PIHEN, nem házat őriz...ez most kell is neki egy kicsit.
De ne izgulj, ha fázni fog, be fog menni a házába :)
Kutyám kb. egy hete este a -5-ben beugrott a vékony jéghártyával borított Duna-öbölbe az általam ügyesen belevágott frisbeeje után...az utolsó legjobb korongom volt :( Na mindegy...kb. 1-2 percet volt a vízben, kijött, lerázta magát...az aljszőre száraz és meleg volt! És nem retriever, hanem roti-nj keverék pont nem teljesen rövid szőrrel...utána még egy óra séta, egy óra egyedüli labdázás a hóban fetrengve, amíg én lapátoltam...és csak aztán jöttünk be a lakásba :)
Tehát amíg mozognak, addig nem fáznak.
A retrieverek vadászaton a jeges vízbe is belemennek...az nem gáz szerintem, ha sétákon nagy ritkán beugranak egyszer-egyszer...de szőrréteg ide, vadászat oda, tuti, hogy napi rendszerességgel nem engedném télen úszni és feküdni a hideg földön...a megfázás a kisebb gond, az ízületi betegség a súlyosabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!