Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szőrtüsző atka lenne? BŐVEBBEN...

Szőrtüsző atka lenne? BŐVEBBEN LENT!

Figyelt kérdés
A farkán van neki máshol nincs!Nem vakarja és nem is piros,igazán a szőre sem hullott ki teljesen de meg van ritkulva egy kicsit még is furcsállom ezeket a kis apró fekete pontokat!Olyan mint ha pattanások lennének csak a fehér váladék fekete színű.5 éves lesz a kutyám világ életében minőségi tápot evett(Acana,Orijen,Trainer,most Brit bárányos tápot eszik)minőségi kozmetikummal van fürdetve #1 All systems termékek.Nem is beteges szerencsére,szóval úgy gondolom az immunrendszere rendeben van,ráadásul most még Vetri Care DMG Liquid cseppet szed már egy hónapja.Foresto nyakörvet használunk.Orvosnál még nem voltunk mivel semmi komoly tünetet nem produkál bár azt nem is fogom megvárni csak gondoltam aki esetleg jártas ebben talán tud valami hasznosat mondani.A neten utána néztem de ott borzalmas képek vannak,viszont a kutyámnak nem ilyen a bőre.Teszek fel képet hogy meg tudjátok nézni.És nem kell nekem esni mert elviszem az orvoshoz(soha nem sajnáltam rá a pénzt) csak előbb itt hátha lesz valaki aki többet tud mint én.

2012. dec. 6. 11:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hát kb. 3 hete vettem észre és mivel semmi tünet nincs nem vittem azonnal dokihoz.de én is attól tartok talán atka.jaj.... megyünk is még a héten orvoshoz!remélem nem terjed el,mondjuk eddig nem úgy néz ki.ha atka akkor gondolom Advocate csepp kelleni fog,azt hová kell majd cseppenteni?oda ahol ezek a pöttyök vannak?közvetlen rá?
2012. dec. 6. 12:05
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

A szortűsző atkás volt a kutyám. Nálunk iszonyatosan korpázott és hátán inkább a farka felé volt egy szilva nagyságú rész ahol kopottabb volt a szőre. Nem vakarózott egyáltalán. Az atkásodás egy okozat! Tehát valami alaprobléma biztosan van, ami miatt felülfertőződött a kutya.

A ti esetetekben nem hiszem, hogy atka lenne, bár nem vagyok orvos, és mire ezt írom már bizonyára elvitted és jó esetben - ha lelkiismeretes az orvosod - kiderült, hogy mi a baj. Mindenféleképpen vesznek bőrkaparékot a kutyától, ehhez ragaszkodj ha nem lenne egyértelmű, mert egy állatorvosi rendelőben alapvető, hogy legyen egy mikroszkóp, ahol ha valami idegen élősködő van a bőrön rögtön látja az orvos!!!

Mindenesetre ne csepegtesd semmivel, mert ha valóban atka lesz, azt általában szájon át adható gyógyszerrel kezelik és bizony hosszú a gyógyulási idő. Persze ez az állapottól függ. Nekünk enyhe eset volt, 2,5 hónapig kapta a gyógyszert, és ez idő alatt 3-4 alkalommal is vettek kaparék mintát. Mindaddig szednie kellett amig egy szál döglött atka volt benne.

Kérlek írd meg, hogy mi újság a kutyával!

Jobbulást Nektek!

2012. dec. 6. 12:59
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Holnap megyünk mert sokan járnak az orvosunkhoz és idö pontot kell kérni ma már nem lenne jó .mindenképp meg írom hogy mi volt!
2012. dec. 6. 15:48
 14/15 A kérdező kommentje:
Na ma voltunk a dokinál ,a tervezett múlt hét pénteki el maradt.Szerencsére semmi olyan borzalom mint amiket itt írtak! faggyú mirigy túl termelődése van ami néhány egyszerű samponos fürdetés után el is múlik.a doki szerint ez még nem tisztázott hogy miért alakul ki de jellemzően hosszú szőrű kutyáknál és macskáknál fordul elő a farok részen.nem allergia,nem atka,nem rüh stb. csak zsírosabb ott a bőre és e miatt be gyulladt neki a faggyú mirigye,olyasmi mint a pattanás.
2012. dec. 12. 21:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Na, ezek jó hírek! Örülök, hogy semmi komoly! :)
2012. dec. 13. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!