Valaki mondana hatásos gyógymódot szőrtüsző atka ellen?
Van spot-on is, meg fürdetőszer is, utóbbit recept nélkül is lehet kapni az állatpatikában, de gondolom ilyesmiket már végigpróbáltatok.
Anno, az 1980-as években volt egy gyógymód, egy Ditrifon 50 WP nevű, azóta forgalomból kivont rovarirtó permetszert (triklorfon) kellett a kutyának adni szájon át is hetente egyszer, és lemosásra is... a vicc az, hogy a németek a mai napig használják tudtommal igaz, hogy már csak lemosásra, ott Neguvon néven fut. Volt szerencsém anno ahhoz a kúráláshoz is, meg mostanság is a ma szokásos dolgokhoz, és hát a régi szerintem hatásosabb volt. Bár ahogy emlékszem, vigyázni kellett, hogy csak ép májfunkció esetén (vérvizsgálat után) lehetett adni, és macskától szigorúan távol kellett tartani a szert is meg az így kezelt kutyát is pár napig, mert azokra sokkal mérgezőbb.
esetleg vényköteles spot-ont is használhatnál !!!
ezeket az állatorvosnál kapod meg, vagy felirja receptre,és kiváltod. ezek a szerek erősek, és direkt erre valók.
vényköteles = nem szabadforgalmú !
pl: prac-tic!
Allergia vizsgálattal derült ki az én kutyusomról hogy allergiás az atkákra, mindegy az hogy levegőben vagy a porban van. Ezt is érdemes kipróbálni, mert én egy évig mászkáltam orvosról orvosra és senki nem tudta mi a baja. Aztán vannak olyan szerek mint pl spray ami öli az atkákat és még sok mást, és azzal kell befújni a takaróját, ágyát, szőnyeget, vagy bármit amin előfordulhat! De a kutyára nem szabad azt fújni, neki kell venni külön tea fa olajat és keverni azt aloe verával, én ezzel a komboval fújtam a kutyim kint ami segített neki, de itthon még nem találtam ilyen jó kis sprayket, csak Amerikában, mint pl ezeket: [link]
De érdemes a dokitól is megkérdezni, hogy milyen viszketés elleni spray vannak, hátha.
Gyógyulást a kis drágának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!