Mennyi idős korban kell a kölyköt pórázhoz szoktatni? Hogyan hatásos? Hogy kerüljem el, hogy rágcsálja a pórázt?
Én így kezdtem: először egy könnyű szalagot tettem a nyakába, és eltereltem róla a figyelmét, mert persze rögtön le akarta szedni magáról azt a "vackot". Mikor már a vékony nyakörv viselése is ment, jött a póráz egyik kezemben, másikban jutifalatok. Szerintem mikor kimegy az utcára úgyis az új szagokkal lesz elfoglalva, a séta elején egy félóráig nem kell tanítgatni, úgysem figyel ránk, hagy ismerkedjen.
Amúgy én nem teszek nyakörvet a kutyám nyakába, hámot visel, a nyakörvvel kicsit mindig húzott, barátnőm javaslatára kipróbáltam a hámot, pont ellenkezőleg gondoltam, hogy na most belefekszik, de nem. Szabadnak érezte magát és jön ma is mellettem szépen.
Menjetek sétálni egy nagyot póráz nélkül, és amikor már jól kihajtotta magát, akkor tedd rá a pórázt. Nem fog rángatni, nem szaladgál hátra, körbe, örül, hogy viszi a lába.
Aztán 1-2 alkalom után már indulásnál is felteheted. Legyen egyértelmű az első perctől kezdve, hogy hol szeretnéd, ha sétálna. Van aki láb mellett szereti, én azt szeretem, ha előttem megy de teljesen laza pórázzal.
A rágást ne engedd, ha meg húzna, akkor rántsd vissza. Ne kötélhúzás legyen, hanem rántás, mert ez nem verseny, meg játék, hanem fegyelmezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!