Az embereknek miért vannak sztereotípiáik a beagle-ökkel kapcsolatban?
Köszönöm az eddigi válaszokat, azért tettem fel a kérdést, mert érdekelnek azon emberek véleményei, akiknek van ilyen kutyájuk.
Kis jellemzés az enyémről:
5hónapos szuka. 8hetes kora óta nevelem. (bár sokan elítélik az ilyen kis kutya tréningezését, és tanítását) de ennek köszönhetően vált olyanná amilyen. Mára tudja az, ülést, fekvést, pacsit(jobb,bal,dupla manccsal), ugatást, hempergést, láb között szlalomot parancsra, a marad is jól megy, valamint tökéletesen behívható. Az a gond néha, hogy amikor pörög húz pórázon, de ez ritka.
Előtte egy staffim volt, nála sajátítottam el a kutyanevelés fortélyait, nem járattam kutyasuliba, ha problémás lesz a kamasz kora akkor el fogom vinni, de eddig mindent sikerült "home made" módszerrel elérni nála. A begale-höz kemény kéz kell, de kihívást jelentett ezért mertem belevágni. Azt is hozzá kell tennem, hogy jó helyről vettem és nagyon jó felmenőkkel rendelkezik. Jól szocializált, barátságos, nem ugat, csak ha kérem rá. Emberrel állattal egyaránt kijön.
Sajnos sokan veszik csak a küllem miatt aztán elmondják mindennek ha nincs elég spiritusz bennük a problémák leküzdéséhez. Szerencsére, nálunk minden rendben, társként tekintek a kutyámra, nagyon szeretjük egymást. Csak azt sajnálom, hogy sokan vannak, akik egy rossz neveletlen beagle láttán leírják az egész fajtát.Jöhetnek még vélemények, eddig mindenkinek ment a zöld kéz.
Itt 2 kép a kutyámról végül:
Ezek csak az engedékeny emberek szájából hangzanak el,
hálistennek nekem nincsenek ilyen problémáim a beaglemmel.
Ilyen makacs kutyával viszont még nem találkoztam de egy kis nasival bármit el lehet érni nála.
Igaz az autók miatt pórázon tartom,de amint kiérünk a mellettünk lévő erdőbe (kb. 5 perc tőlünk) leakasztom a pórázt és sétálunk vagy futunk egy nagyot olyankor mögöttem fut egy lépésnyire tőlem és amíg azt nem mondom neki,hogy mehetsz adíg kitartóan lohol mögöttem.
Egyébként 1 éves.
Jövőhéten érkezik az új családtag egy kis pitbull :D
Ezt kitől kérdezed? (:
Ha tőlem, akkor a Snoopy Kid Beagle kennelből vettem.
Ha nem akk sry :D
Am ha kicsi korában kezded, akkor baj nem lehet, és fontos, hogy legyél következetes, és ne engedj a könyörgő kutyafejnek ((:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!