Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az embereknek miért vannak...

Az embereknek miért vannak sztereotípiáik a beagle-ökkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
szökősek,elhíznak,makacs jószágok,nevelhetetlenek,nem lehet őket elengedni. Szerintem ez nem igaz. A legjobb társak akit hátán hordott a föld (kis túlzással) sztem csak a gazdákkal van gond akik gyenge kezűek. Szerintetek?

2012. dec. 5. 13:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig amennyi beaglet ismertem arra mind igaz volt a felsorolt rossz tulajdonságokból legalább egy-kettő. Kutyasuliba is járunk, ott is van 1-2 beagle akikkel tehát rendesen foglalkozik a gazda, mégis olyanok, hogy elengedni rizikós őket. Ez az amit én sosem fogok felfogni, hogy lehet így élni, nekem juhászkutyám van, ha akarnám se tudnám elhagyni, annyira a sarkamban van mindig. Nekünk is volt beagleünk kb. 2 hónapig, utcáról fogadtuk be...aztán megszökött és nem került elő. Az utcánkban is lakik egy, állandóan kint járkál, a gazdája meg hajkurássza.

A beagle valóban egy klassz kis kutya, annak aki vadászni akar vele, de családi kutyának abszolút nem valók.

2012. dec. 5. 15:04
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az emberek ilyenek, sztereotipizálnak, hasonló dolgokra már ismert mintákat húznak rá. Nincs ezzel semmi baj, jót tenne a fajtának, ha végre csak kihívásokat kedvelő emberek vágnának bele a beagletartásba.
2012. dec. 5. 18:23
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Mert sokan úgy vesznek beaglet hogy de édes aztán le se szarják és csodálkoznak, hogy gond van vele. Sajnos a beagle olyan mint egy plüss kutya, sokaknak megtetszik, csak foglalkozni is kellene vele.

A beagle egy igen intelligens és jól tanítható fajta. Jó párat felnelevltem már. De nem baj, hogy van akinek nem ez a kedvence. Csak az lenne a jó, ha a sok hülye nem csak kinézet alapján venné meg aztán meg dobná az utcára.

2012. dec. 6. 00:18
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezért mert iszonyat nagy divat kutya lett, (itt a környéken 5-ból 3-nak az van), mivel szobában elfér, de mégsem az a pincsi méret. Kb a yorki meg a társai népszerűségével vetekednek.

Csak sokan azzal nem számolnak hogy vadászkutya és iszonyat sokat kell velük foglalkozni, fárasztani kell őket.

2012. dec. 6. 06:46
 15/28 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Pont ma láttam egyet a reggeli sétán...hatalmas zöld placc, Duna part...de a gazdi a láthatóan fiatal, élettel teli, játszani akaró kutyáját 1 méteres pórázon rángatta...nehogy futhasson egy jót, vagy kutyákkal ismerkedhessen...no comment
2012. dec. 6. 11:35
 16/28 anonim ***** válasza:
65%

Tök egyszerű a magyarázat.. Egy beaglebe annyi energia van átlagba mint 2-3 másik kutyába. Az emberek nem tudják őket lemozgatni és ezáltal kezelni se.

Személy szerint engem idegsítenek a folyamatos ugatásukkal meg vonítással és nem is tetszenek :D de ez már csak ízlés kérdése.. Talán 1el találkoztam eddig aki jólnevelt vol. Amúgy se ajnlanék vadász kutyát senkinek.. Mostanában nagy bánatomra annyi magyar vizsla is lett.. Met jahj de cuki aztán kezelni meg nem tudják. Nálunk a környéken van 1 agresszív magyarvizsla legalább annyira vicces látvány mint egy acsargó yorki.

2012. dec. 6. 12:38
 17/28 anonim ***** válasza:
81%
Hát pedig a beagle nem egy ok nélkül ugatós fajta. Nekem most 3 van itthon, nagyon ritkán hallom a hangjukat akkor is max egy vakkantás. Jól neveltek. Bár az öreget már nem mindig merem elengedni mert megsüketült szegény és így nehezebb vele, és figyelni egy süketre meg a másik kettőre azért már necces. de ha leviszem külön akkor őt is elengedem simán. Pórázon ha kell jönnek lábmellett, ha elengedem visszajönnek. Helyben maradnak ha kell. Nekem ennyi elég.
2012. dec. 6. 12:44
 18/28 anonim ***** válasza:

Szökősek: Sok kistestű kutyára jellemző az ásás, amivel kiáshatják magukat a kertből.

Elhíznak: Valóban hajlamosak a hízásra (idősebb korukban), ezért sokat kell őket mozgatni.

Makacsak: ez igaz.

Nevelhetetlenek: Hát, olyan, akinek nem volt még kutyája vagy nem tud jól kutyát nevelni, ne vegyen beagle-t. Nem nevelhetetlenek, de makacsak, határozottan kell nevelni.

A felsoroltak mind igazak, de, természetesen, ha jól meg van nevelve, akkor nem. Csakhogy a cukisága miatt sokan vesznek beagle-t, akik nem tudják megnevelni, nincs idejük sétáltatni, nem volt még kutyájuk, ezért látni gyakran kövér, rossz, szófogadatlan beagle-ket. Tehát ezeket a "problémákat" lehet "orvosolni", csak hozzá értő kéz kell.

2012. dec. 6. 13:57
 19/28 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Az emberek azt nem fogják fel, hogy kevés kivételtől eltekintve a juhász-vadász-pásztor-őv kutyákat nem elég sétáltatni! Az lófütty... a mozgatás az aktív, póráz nélküli futtatást, labdázást, bringázást és túrázást jelenti, nem azt, hogy a kutyával 1 méteres pórázon baktatnak 2 km-ert...
2012. dec. 6. 14:53
 20/28 anonim ***** válasza:
Diesel23.Én pedig azt mondom,hogy az én kutyámban annyi energia van,mint 2-3 beagle-ben....S az akaratosságról nem is beszélve(egy kan Afrikai Oroszlánkutya gazdija...)
2012. dec. 6. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!