Kinti-benti kutya tartók, mikor van kint és mikor van bent a kutyátok? és mennyit?
Roppant egyszerű a válasz.
A kutya egyedül megtanulta lenyomni a kilincset (bejárati ajtót és szobaajtókat is) és azóta gyakorlatilag oda ment, ahova akart. (Néha zárni kellett előle az ajtót.)
Általában télen "beköltözött", azaz benn aludt a szobában, tavasszal kiköltözött és a teraszon lévő házában aludt.
Egy baj volt vele, hogy ha télen éjszaka kinn aludt és úgy döntött, hogy bejön, nyitva hagyta az ajtót és arra ébredtünk, hogy fázunk. Maga után nem tudta becsukni az ajtót sajna.
Szerintem a legtöbb kutya az udvari környezetet szereti, a fűben hemperegni, játszani, aludni, hűsölni.
A házban csak azért megy, mert ott a gazdája, annak örülne a legjobban, ha mi emberek is az udvarban, szabad ég alatt hálózsákban aludnánk.
Télen persze jól jön a fűtött szoba.
Nyáron csak napközben, a legmelegebb időben jött be, de mivel az ajtó nyitva volt és egész nap ki-be járkált, behozva egy tonna homokot, általában közöltem vele, hogy kívül tágasabb...úgymond kiszoktattam :D
Aztán ősszel ahogy jöttek a sötét esték, beengedtem...éjjel már vagy bő két hónapja bent alszik...most éppen kint van a házában, mert nem akarom, hogy szobakutya legyen teljesen, mint tavaly: akkor csak a két séta idejét töltötte kint,a többit a házban.
Idén azért akarom, hogy kint is legyen napközben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!