Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veszélyes lehet a harapás?

Veszélyes lehet a harapás?

Figyelt kérdés
7éves kislányomat délután játékból megkapta a 10hetes kiskutyánk. /már 3 oltáson túl van/ Nem is törödtem vele különösebben,mert nem fájt a kislányomnak,nem vérzett,szóval semmi gond nem volt. Most estére viszont bedagadt az ujja vége és nyomásra fáj is neki. Viszont fenistilen kívül nincs itthon semmim. :( Ügyeletre meg nem akarom vinni,mert talán nem annyira nagy a baj.Vagy mégis?? Mit tegyek?
2009. aug. 18. 22:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baja nem lesz a kislányodnak, nem kell aggódnod, pláne, ha nem is vérzett, nem is sérült meg a bőre, és pláne, hogy egy 10 hetes kiskutyáról van szó (és be is van oltva).

Kutya kutyán is tud nagyon súlyos, mély zúzódásokkal járó sérülést harapni, minden felszíni nyom nélkül.

Borogasd be a lányod ujját (ha nagyon fáj neki), holnap meg gyógyszertárban vegyél rá neki Richtofit krémet vagy Fastum gélt, pikk-pakk rendbe fog jönni.

És szorgalmasan erősítsétek a falkavezéri pozíciótokat, mert egy 10 hetes kiskutyától egy ilyen erős harapás durva, meg kell tanítani neki, hogy nem helyes.

2009. aug. 18. 22:26
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Baktériumok kerülhettek a sebbe. A betadin oldat a legjobb, mert amellett, hogy fertőtlenít, hagyja lélegezni a bőrt. Holnap vegyetek és azzal fertőtlenítsétek a horzsolást. Ám ha megjelenne a "csík" akkor a balesetin ki kell tisztíttatni. Az is lehet, hogy a harapás okozta zúzódást este jobban érzi a gyerkőc. ;)
2009. aug. 18. 22:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat. Most éjjel többször nézzek rá,hogy nem-e megy a csík? Az amúgy mennyi idő míg elér a szívhez?
2009. aug. 18. 22:32
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Valószínűleg elfertőződött a seb,figyeld a vérmérgezés jeleit (piros csík),holnap vidd el a dokihoz aki kitisztítja a sebet.
2009. aug. 18. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Hát ha meglátod azonnal indulj.Egyébként úgy tudom beletelik egy kis időbe.Néhány óra talán.
2009. aug. 18. 22:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a seb szárazon van, nem fog a csík rohanni. Nem is szabad bekötni, szerintem éjszaka visszahúzódik, csak este minden gyulladás erősebb.
2009. aug. 18. 22:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon megvagyok ijedve. Most gyorsan raktam rá neki vizes ruhát.Meg sem ébredt. Azon agyalok,hogy elmenjek most ügyeletes patikába? Csak az a baj,hogy ketten vagyunk itthon.Keltsem fel? Vagy várjam meg a reggelt? Hogy én marha miért nem tartok itthon valamiféle kencét???
2009. aug. 18. 22:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért ennyire nem kell aggódni, engem is kapott már meg kutya, elég sokáig vérzett, de semmi bajom nem lett. Ha előjönne a csík, akkor vidd el, de amúgy nem hiszem, hogy baja lesz tőle.
2009. aug. 19. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!