Meddig kell egy közepes termetű kutyát (labi) kímélni a lépcsőzéstől? Most 9 hetes, és egy emeletről van szó.
Ha fel tud önállóan menni a lépcsőfokokon, akkor már most is viheted. 1 emelet nem a világvége.
Viheted akár ölbe is, csak ennek azért nincsen értelme, mert 7-8 hónapos korára, mikorra már a legintenzívebben fog nőni, fejlődni, akkor már alig bírod el ölben :).
Ha aggódsz a lábai miatt (ami nagyon helyes :)), 1-2 éves koráig adj neki zöldkagyló kivonatot (Korvimin, Luposan Gelenkraft), ha ki tudod fizetni. De az is sokat számít a fejlődésében, hogy mivel eteted.
Ha minőségi tápot kap (pl. Acana), esetleg mellé még zöldkagyló kivonatot, és nem egy dp-re nem szűrt szülőktól származó, szaporított kiskutyáról van szó, akkor 1 emeletnyi lépcső mellett is tökéletes lábakon kell majd állnia 1 éves korára.
Persze más lenne a helyzet, ha 10.-en laknál... :)
Köszi.Pro pac-ot kap, és tényleg féltem. Szűrt ősöktől származik,tenyésztőtől van.Olvastam valahol, hogy valameddig nem ajánlott lépcsőznie,de elfelejtettem, hogy meddig.Egyébként simán felfut azon a 20 lépcsőfokon.
Azért persze sokáig nem cipelném szívesen:)
Első vagyok:
Igen, elviekben 1-másfél éves korig kell védeni a kutyát a lépcsőzéstől (és a biciklis futtatástól). Volt nemrég egy csivavás gazdi, neki is ez volt a kérdése. Pici kutyáknál pedig egész életében kímélni kell, hiszen kicsi a lábuk, a lépcsőfok nagy, így a lépcső erősen terheli a gerincét és a combjait.
Ha van kedved, cipelgetheted, ameddig még elbírod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!