Milyen szagokat érezhet egy kutya?
Megvan a reggeli séta útvonalunk kisebb változásokkal,de mindig arra felé megyünk a kutyámmal, ez egy 1 órás séta. A felénél a kutyám elkezdett nagyon szaglászni ami nem is lenne olyan érdekes, de behúzta a farkát és nagyon nézelődött minden irányba, mintha tartana valamitől. A közelünkben ember se volt, se másik kutya.
Egy bizonyos ponton túl nem is akart jönni, elindult hazafelé, még mindig behúzott farokkal és még mindig nagyon nézett körbe. Amint a házunkhoz értünk farok felcsap , minden rendben. Egy picit maradtunk is lent mivel elég rövid lett így a séta. Kapott reggelit,evett, kedve jó.
Most történt először ilyen, ezért nem is erőltettem a tovább menetelt, mert nem szokott makacskodni, arra megyünk amerre én gondolom. Ennek biztos volt valami oka.
Tudom ez így elég hülye kérdés, de hátha van valakinek valami ötlete, mert kíváncsi lennék mi történhetett.
Sziasztok!
Köszi az eddigi válaszokat. :)
Az arra megyünk amerre én gondolom azt úgy kell érteni,hogy direkt olyan irányba,területekre ahol tudom,hogy jól érzi magát. Ahova ma mentük volna ott szoktak lenni más kutyák is akikkel tud játszani és biztonsággal el lehet engedni.(nem jár arra autó,se vad kutyák) Vannak bizonyos területek ahol a kerítés mögött elég agresszív kutyák vannak, tehát arra felé ha akarna a kutyám se mennénk,de nem is akar. Ha elengedem a pórázról viszont ő dönt hova megy, persze egy bizonyos területen belül.
Azonkivül egyet értek azzal,hogy az ember (vezér) irányítsa a sétát,de nyilván úgy,hogy elsősorban a kutyának legyen jó.
Volt már olyan,hogy olyan ember vagy kutya mellett mentünk akit a kutyám legszívesebben kikerült volna,de ezt úgy szoktuk,hogy ő megy belül én meg a "veszélyforrás" mellett és ilyenkor nem húzza be a farkát nem menekül,tehát ilyen szempontból megbízik bennem. Volt már,hogy egy támadó kutya és közé álltam így megelőzve a verekedést meg alapvetően az én feladatom a védelem.
Mai eset viszont más volt, "láhtatatlan ellenség" :D bármennyire is én irányítom a sétát, most jobbnak láttam nem erőltetni a dolgot és visszafordulni. Nem akartam rákényszeríteni. Attól, hogy nem ő irányít még lehet igaza, láthat,érezhet olyat amit én nem veszek észre,de ahogy írtam kutya vagy ember nem volt ott rajtunk kivül.
Kedves 4-es válaszoló. Én sem veszekedni jöttem ide, és szerintem az, ha nem egyezik a véleményünk, nem veszekedés, legfeljebb vitatkozás, amit meg ugye lehet kulturáltan is, a másik véleményének le "világi baromság"-ozása nélkül is művelni.
Ami Cesar Millant illeti, én is nézem a műsorait, és elég furcsa lenne, ha mind a 30-40 kutyája arra menne sétálni, amerre éppen a kedve tartja, amikor a falka együtt indul útnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!