12 éves fiúnak megfelelő kutya lenne-e ez? Bővebben
lent!
11/21 A kérdező kommentje:
Győrben lakok, helye a kutyának lenne eléggé sok, faiskolánk van, hatalmas kert.
A felsorolt fajtákból talán a boxert tudnám ajánlani, abból is egy kevésbé domináns természetű szukát.
2012. dec. 2. 18:04
Hasonló idős lány vagyok, van egy pitbullom, másfél évig készültem a fajtára, rengeteget tudok róla, és járni fog kutyaoviba, iskolába. A stafford is hasonló, sőt! Ha kellőképp felkészülsz, és pénzt gyűjtesszrá, szakemberekkel neveled, nem lesz gond. A szüleimet én úgy győztem meg, h olyansokszor, olyan szakszavakkal mondtam nekik h a végén vhettem egyet, csak hagyjam abba.
2012. dec. 2. 19:22
Szia!Én 14 éves lány vagyok és szintén kutyust szeretnék.Abban hasonlítunk hogy én is sokat unatkozok és akkor gépezek "céltalanul"...én azonban világ életemben állatrajongó voltam, szinte az összes kutyafajta jellemzőit tudom és sok más állatét is.:) De sajnos nem kertesházban laktunk..így csak nagymamámnál volt mindig kutyám, őket meg nem láttam olyan sűrűn:(
Első kutyának egy másik fajtát ajánlanék..a labradort.Nekem ilyen kutyám lesz.Ilyenre vágyom már 2 éve..és úgy tűnik 2013 tavaszán valóra válik:) Hidd el nekem ez egy szuper fajta, a jelleme nem olyan szélsőséges mint a te fajtádé, szeret úszni,futni és imád játszani..nagyon okos is:D Am én minden kutyát szeretek,szerintem egy menhelyi kis korcs is ugyanannyi szeretetet adhat mint egy fajtiszta..és megmentesz egy kutyát.
A kiszemeltedről annyit, hogy nagyon kedves és lelkes kutya, de kell hozzá nevelés. Ahogy minden kutyához.Azonban első kutyának inkább egy barátságos labit javaslok:)
2012. dec. 3. 00:03
Utolsó vagyok.Való igaz am, hogy a Amstaffra nem olyan kiszámíthatatlan mint a pitbull.De ma már a legtöbb pitbull is nagyon barátságos és hű társ.Ha te úgy érzed, hogy az általad említett kutyát szeretnéd és mindenben megfelel neked, akkor készülj fel és vágj bele:)
2012. dec. 3. 00:06
En 13 eves vagyok es van egy 5 honapos amstaffom en ajanlom mert nagyon baradsagos es huseges szerintem az amstaff a legjobb valasztas,a suleidet nem tudom hogy gyozd meg mert nekem nem volt ilyen problemam de ha sikerul az amstaff a legjobb
2012. dec. 3. 13:27
Pitbullom van, (már írtam) és SEMMIBEN sem külömb olyan tekintetben h kiszámíthatatlan e, Mint a "TÖKÉLETES KIS STAFFITOK".
2012. dec. 3. 15:34
Én 15 éves vagyok,majdenm 3 éve nevelek szinte egyedül két kutyát.Az egyik amstaff a másik boxer.Én a boxert ajánlanám neked mivel kevésbé domináns természetű mint az amstaff.Én is könnyebben kezelem mint a boxit.Szerintem az amstaffra fizikailag még nem vagy felkészülve(ezt onnan gondolom,hogy sokat gépezel és szerintem nem eddzed magad).Viszont a boxert minden nap ki kell fárasztanod,mert anélkül hiperaktív lesz és alig lehet lenyugtatni.Ha még is amstaffot akarsz,nagyon ügyelj arra,hogy te legyél a domináns,szabj határokat stb...
2012. dec. 3. 19:36
Bocsánat,azt akartam írni,hogy könnyebben kezelem a boxit.
2012. dec. 3. 19:38
20/21 A kérdező kommentje:
Kijavítanám magamat, szabad időmben gépezek, heti 5 edzésem van, mindegyik 2 órás.
Hangsúlyozom, nem ez lenne az első kutyám. Az első kutyám egy golden retriever volt,sajnos megmérgezték és elpusztult. Most is van, egy 15 éves keverék kis kutyám, de ő már a végét járja, az orvos mondta, hogy nincs túl sok neki hátra, a világ legjobb kutyája volt, de pótolni kell majd valahogy...
Kapcsolódó kérdések: