Az oltási könyvben szereplő "első tulajdonos" mennyire fontos?
Mindig az utolsó tulajdonos számít hiszen annál van a kutya és többinek a véleményét nem kell kikérni,hiszen elvileg tőluk vetted meg/kaptad/fogadtad örökbe a kutyádat
Csak egy Pl ,de több variáció is lehet: 1.tulajdonos akinél született a kutya, 2.tulajdonos:Az első tulajdonostól megvette a kutyát tehát már övé a kutya aztán évek múlva valami miatt már nem tudja tartani így eladja és aki megveszi az lesz a 3.tulajdonos:)
Remélem tudtam segíteni;D
első tulajdonos nem számít,mindig az utolsó számít,mert jelenleg nála van a kutya!
amikor egyik ismerősünk nekünk ajándékozta a kutyáját,mert nem tudta tovább tartani,akkor mi is második tulajdonosok voltunk,de aztán betelt az az oltási könyv és kaptunk egy újat abba mi magunkat írtuk elsőnek,mert ugye az előző gazdának már konkrétan semmi köze ahhoz a kutyához!
szóval nyugi,ha te második tulajdonos vagy akkor az a kutya teljesen körüen a tiéd és nem kell az előző tulajt megkérdezni,hogy most ivartalanítod e vagy oltod e,semmilyen hozzájárulás nem kell!!
Ja szóval kihúzzák az elsőt mondjuk ha átveszem valakitől (akihez elsőnek került) és a másodikhoz írnak engem és akkor én vagyok a tulajdonosa?
Akkor meg miért sorszám szerint vannak írva a tulajdonosok az oltási könyvben? Mondjuk "Jelenlegi tulajdonos" helyett, ami azért egyértelműbb lenne... minek ez az első második AMLÉSDAMWNGKNAKMTA persze kikérdezik hogy hozzájáruljhasson persze aztán kihasználja amit én tennék visszavonja meg fogja tenni... tudom. Ezért van hogy a pékbe ne, nem csodálom hogy ő vitte el. Nem kellett volna odaírnia enyém lett volna hogyha a tulajdonosi számsor nem számítana. Undorító
Nem az alapján kell kitölteni hogy a családban pl apa az első tulajdonos anya a második norbika a harmadik petike meg a negyedik.. :D az alapján, hogy ki volt az első tulajdonosa, akitől ti második tulajdonosok megvettétek esetleg.. ha elviszed ivartalanítani, és mondjuk 3. tulajdonosa vagy, nem hívod fel az elsőt, aki akár vagy 3 éve nem is hallott a kutyáról/macskáról! :D
Lehet hogy én értettem félre, 3x olvastam el a leírást, de nekem az jött le, hogy valami ilyesmire gondolhattál, hogy vagytok a családban 4en, és ki az első második stbstb, mindenkinek kell-e a beleegyezése. :D Lehet én vagyok a hülye, akkor bocsi. :D
bocsi ha értelmetlenre sikeredett :D
a lényeg,hogy nem kell az első tulaj hozzájárulása ahhoz,hogy pl ivartalanítani akarja a 2. tulaj a kutyát vagy oltani, amikor az első tulaj vmilyen formában oda adta a 2. tulajnak a kutyát,akkor az első már nem rendelkezik semmilyen joggal,hogy bele szólhasson abba amit a 2. tulaj (vagyis ahol a kutya jelenleg van) csinál a kutyával ugye a kérdésben az oltás és az ivartalanítás jött szóba..
remélem így értelmes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!