Dog dancing vagy agility?
Egyértelműen az agility. Mert szerelem :o)))
Egy agility verseny sokkal objektívebb, leesik a léc vagy sem, gyorsabb vagy sem... Tanítani is jobban szeretem. Kijön benne a kutya karaktere, munkához való hozzáállása, gyorsasága. Emellett talán természetesebb a kutyának.
Nem mondom, h a DD rossz, de én biztos h az agilityt választanám.
Rossz irányba gondolkozol. :o))
Abban igazad van, hogy századokon múlik. De ezek a századok meg a felvezetőn és a kutyán múlik. A felvezető tanításán, a különböző vezetési technikákon és választott íveken, azon h ott tudsz-e lenni fejben 1000%-ig abban a 30x másodpercben. Mert egy hiba, egy kimaradt, elkésett vagy túl hamar megtett mozdulattal jobb esetben csak egy nagyobb íve lesz a kutyának, rosszabb esetben kizárnak.. :D De pont ez a szépsége. A koncentráció a pályán, és a precíz tanítás. Megértetni a kutyával h mit akarunk tőle és ezt átadni a pályán a másodperc töredéke alatt.
És visszatérve a gondolatmenetedhez, amennyire én látom, akik nincsenek benne a topban azokat inspirálja a teljesítmény, h benne legyenek. Nincs mutogatás. Akit meg nem motivál a teljesítmény, mert a just for fun kedvéért fut annak mindegy, h közben ki nyer. Agilityben elsősorban mindenki magát győzi le a pályán. Ha tudod h kihoztad magadból és a kutyából a maximumot akkor elégedetten jössz le a pályáról.
És nincsenek rekordok... milyen rekordok lennének? Címek vannak, ennyi. Az úszással pont nem összehasonlítható.
Minden pálya más és más. Pont ez az ha megnézel egy 5-6 évvel ezelőtti akár VB pályát is, ma már nem sok kihívás van benne. Tehát a pályák technikássága fejlődik. Ezen kívül a megoldások sokszínűsége. Az h hol hogyan tud az ember még időt nyerni, még szűkebben fordítani a kutyát, még gyorsabb zónát csinálni. Az agility egy nagyon dinamikusan fejlődő sport.
A dd-ről nem tudok nyilatkozni, mivel nem ismerem, nem voltam még versenyen, csak youtube-os videókat láttam.
Köszi, értem már, mire gondolsz :)
Azért szépen kijött itt, mennyire eltérő személyiségjegyek kellenek ahhoz, hogy jó legyél egy sportban, és szeresd :)) Felesleges is összehasonlítgatni szerintem; ami az egyikünknek előny, az a másiknak hátrány, ettől szép az élet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!