Lehet tőle baja?
NORMÁLIS VÁLASZOKAT KÉRNÉK, AKI NEM A KÉRDÉSRE KÉSZÜL VÁLASZOLNI, VAGY KIOKTATNA, AZ LAPOZZON IS TOVÁBB!
Van egy Cavalier King Charles spániel kislányunk, 8 hónapos.. A padlásra vittük fel az EGÉR mérget, de kiszakadhatott a zacskó vagy nemtudom, és 10-20 szemecske szétgurult a lépcsőházban.. elég hamar észrevettük, alig 1 perce lett volna a kutyusnak felszedni belőle míg észre nem vettem, és mivel elég kemény, az alatt kb max 2-3 szemet szedhetett fel, de rágni sem láttam.. Ha fel is szedett pár szemet, attól lehet komolyabb baja? Párom szerint mivel nem patkány, csak egér méreg, és csak maximum 2-3 szemről lehet szó ha evett is belőle, így nem lehet komoly baja. Lehet tőle komoly baja? Vigyem orvoshoz, vagy 3-4 szemtől nem fog elpusztulni??

Tök mindegy, hogy patkány v egér, a melegvérűekre hat és a kutya is melegvérű.
Irány az állatorvos!
Az én kutyám 1x zacskóstól kapta be, sikerült kiszednem a szájából, de már eláztatta a nyelvével, rohantunk vele az orvoshoz, ott elkérték a méreg dobozát is, meghánytatták + injekciókat kapott. A hánytatás persze attól függ, hogy mennyi idő telt el, mi az eset után 3/4 órával már a dokinál voltunk.

Tisztelt Kérdező!
Ha aggódik, nyilván az állatorvos véleménye a mérvadó; ha módja van rá elegendő lehet a telefonos érdeklődés, ő biztosan szakszerűbben tudja megítélni, mint az ide írók (velem együtt).
Ezt a leírást találtam:
"Az egér és patkánymérgek a vér alvadó képességének zavarát okozzák, így csakhamar a testüregekben és a természetes testnyílásokon keresztül is vérzések keletkeznek. Megfelelő terápia nélkül (K-vitamin, C-vitamin és a kalcium injekciók) a mérgezett állat elpusztul."
Így, ha tünetmentes, azért az megnyugtató, bár a K-vitamin nem árthat.
nem ismerem a helyszínt, de azért arra is legyen tekintettel, hogy a mérgezett egerek nem mindegyike pusztul el a padláson és a mérgezett egeret is elkaphatja a kutya -méghozzá könnyebben, mint az egészségest- és azzal is mérgeződhet.
Köszönöm a válaszokat.
Egyáltalán nem biztos hogy evett belőle, több mint valószínű hogy észre se vette, alig hogy szétpotyogott szedtük is össze, kb annyi ideje lett volna megkóstolni, míg felmegy a lépcsőn... Ez egyébként reggel volt 9 óra felé, és azóta is ugyanolyan hiperaktív mint eddig, semmi sem látszik rajta.
A padlásról nem tudnának lejönni az egerek, csak azért kellett a méreg mert vannak fent olyan dolgok amikben nem örülnénk ha kárt tennének..

Remélem semmi baja nem lesz a kutyusodnak!
De azt ugye tudod, hogy az egér és patkánymérgek hatóideje akár több nap is lehet. Pont az a lényeg, hogy megeszi és nem egyből pusztul el, mert akkor a többi egér nem enné meg a mérget...

Tudom hogy nem rögtön hat.. figyelgetem is orrát, fülét, fenekét, nem-e véres, ínyét hogy normális-e a színe, szemét hogy nem-e véresedik, meg hogy a pupillája hogy reagál a fényre.. többször játszunk vele mint alapból, de egyébként is többször játszik velünk naponta, úgyhogy ha elkezd bágyadni, azt is észrevesszük, ürülékét, pisijét is nézzük odakint, és azt is hogy van-e étvágya..
De mondom, nagyonnagyon kevés ideje lett volna egyáltalán megtalálni is, egyikünk sem hiszi hogy felette, csak azért kérdeztem meg hogy ha mégis 1-2 szemet lenyelt az is halálos-e vagy abba nem hal bele, csak megbetegszik kicsit..

Ok, ha nem akarod elvinni dokihoz + amúgy is figyeled, akkor nem értem, mi értelme volt a kérdésnek?
Tudod, ha már a jeleit látni fogod rajta, valszeg késő lesz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!