Falkavezérség házőrző kutya esetében? (többi lent)
A kérdést pedig a két állat viselkedésének kapcsán tettem fel. Mert az írásokból úgy értelmeztem, hogy a szetternél én vagyok a falkavezér, a roti pedig átvette az irányítást mivel mindentől védelmezett. Viszont a kaját eltudtam előle venni. És amikor elkezdett hajtani, meg védeni akkor dicsértem érte, és annál jobban csinálta, és már túl sok volt mert nehezen lehetett visszafogni is. Olyan kutyát nevelni lehetséges ami az alábbiakban megfelel, és melyik fajtát javasolnátok vagy ez már csak álom?
1. legfontosabb hogy őrizzen, ha otthon vagyunk,ha nem
2. háztáji állatokat ne bántsa, (csirke,nyúl, macska) viszont utcán más kutyától megtudja védeni magát ha szükséges pl staffitól,nagytestű korcsoktól (ezek szoktak szaladgálnia környékünkön)
3. csak egyemberes, nekem engedelmeskedjen, de a többi háztartásban élőt ne bántsa
4.idegeneket csakis kizárólag a jelenlétemben engedjen be, ha én is beengedem
5.utcán ne foglalkozzon az emberekkel, ne engedje simogatni magát, de támadni csak akkor ha veszély van
6.sok foglalkozás, séta és edzés, szeretgetés ellenére se kanászosodjon el.
Ez lenne az általam elképzelt "álomkutya"
7.jahh és bivalyerős legyen :)
jézusom... a 75%-os továbbra is egy igazi f.sz, de basszus kérdező, neked is lenne még mit tanulnod...
annyira elkeserítő, hogy ez ma Magyarországon az átlag kutyás szint.:(:(
75-ös, azzal, hogy írtad, hogy jársz az etológia tanszékre, csak tetézed a bajt... oda jársz, és ilyen gy.kér vagy?
Tudod, én is járok oda a kutyáimmal, de nem ugyanaz részt venni a kísérletekben, és ledoktorálni...
kár, hogy nem ragadt rád ott túl sok dolog.:(
kérdező, csak annyit, hogy egyik kutyád szemében sem vagy falkavezér.
hagyod, hogy a szettered felugráljon másokra??? nem gondolod, hogy ez iszonyú taplóság?
örülj, hogy ha eddig nem akarta más helyretenni a kutyád... ha már te nem vagy képes rá.
és az mi, hogy rádicsérsz egy "falkavezér" rotira, amikor megvéd téged - a szegény, szerencsétlen, gyenge falkatagot?
szerinted ezzel tényleg azt éred el, amit célként megfogalmaztál???
az a baj, hogy ezt nem lehet 10 mondatban elmagyarázni.
keress fel egy kutyaiskolát... bőven van mit tanulnod, a kutyádra pedig szerencsétlenre - hála neked - ráférne egy terápia.
és még a 75-ösnek annyit, hogy bár meglepő lehet, de nem mindenki lakik városban.
én falun lakom, a kutyáimat pedig a falu határától 200 méterre teljesen legálisan sétáltathatom póráz és szájkosár nélkül.
találkozunk más kutyásokkal, lovasokkal, kirándulókkal... a kutyáim nem vérengző vadállatok, hanem normális kutyák.
tisztában vannak vele, hogy ha le is táborozunk valahol, ők akkor védik a területet, ha erre engedélyt adok.
addig max. jelezhetik, hogy valaki közeledik - de nem úgy, hogy a frászt hozzák rá és fél méterről ugatni kezdik az illetőt, csak az izgatottságukból látom, hogy valami van a közelben.
csak tudjátok, ez nem ingyen van... egy kutya tekintélyét ki kell érdemelni.
következetességgel, élhető szabályokkal, határozottsággal, nyugodtsággal, magabiztossággal, és még sorolhatnám...
ehelyett mit csináltok??
itt nyüszögtök, hogy jaj, hogy legyek falkavezér, jaj, megtámad másokat, de amióta rádicsérek, alig tudom visszafogni, de van egy szetter, aki csak felugrál, de az nem agresszív, úgyhogy nyilván én vagyok a falkavezér,...
b,sszus.
FÁJ.
te vagy a gazdája, vagy nem?
úgy viselkedsz, hogy az szerinted méltó ehhez a szerephez, vagy nem?
h.lyét csinálsz magadból a kutya előtt? igen.
akkor mégis mit akarsz?????
Azt javaslom, hogy miután a tapasztalat azt mutatja, hogy eddig két kutyából kettőnél teljes kudarcot vallottál a nevelésnél, leginkább menj el valamelyikkel egy kutyaiskolába, ahol megtanítanak arra, hogy hogyan kell bánni egy kutyával. Egyik kutyánál sem vagy te semmiféle falkavezér.
Az, hogy falkavezér vagyok, éppen azt jelenti, hogy nyugodt lélekkel bízhatok a kutyára döntéseket, mert tudom ,hogy bármikor vissza tudom venni az irányítást. Ha pedig azt szeretnéd, hogy a kutya védjen, akkor ajánlom figyelmedbe az alap engedelmességi vizsga után az örző-védő képzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!