Normális ha a kan kutya megveri a tüzelő szukát? Miért tehette?
Az állatorvosok nem szokták az ivartalanítást hangoztatni, sőt, az elletés, a szaporítás mellett vannak, puszta tévhitből és butaságból.
A konkrét esetre: az én kutyám nagyon barátságos minden más kutyával, legyen kicsi, nagy, bármilyen. Múltkor simán együtt sétáltunk 2 moszkvai őrkutya kannal (az enyém kaukázusi keverék, a kaunál nagyobb). Mégis pont a minap elkapott egy golden retrievert, és megcibálta a szőrét. Azonnal megszidtam, hogy ne hagyjam reakció nélkül a dolgot, de valójában értetlenül állok az eset előtt, mert sosem fordult elő ilyen. Ráadásul pont egy goldit bántott.. hálistennek semmi baja nem lett a másik kutyának, se külső, látható, se belső.
A ti esetetekben valószínűleg a kuvasz meg akarta rakni a tüzelő szukát, aki nem hagyta magát+ a tetejébe erősen domináns is volt, és kiállt magáért. A kutyák is be tudnak gurulni, el tudnak durvulni számunkra látható ok nélkül.
Vannak olyan dolgok a kommunikációjukban, amit - legyünk akármilyen szuper kutyások - nem érthetünk.
Egy ivartalanítás valóban jót tehet, de ezt elsősorban a tüzelő bernáthegyi szuka tulajának ajánlom...
Olvasni sem tudsz?!
P A N Z I Ó S kutyasuli. Be kell adni, egy kiképzőhöz és 3x 6 hét alatt jó kutya lesz belőle. Családi környezet stb. csak még meg is nevelik. :P
Ha ennyiszer futja állatorvosra, meg imádják, akkor ez anyagilag is simán belefér. :P
Nézz utána...
16:22-es vagyok.
Szerintem ezzel a kuvasszal semmi probléma nincsen.
Másik kan kutyával és macskákkal él együtt, emberek járnak át nap mint nap a területén, a territóriumán (!), soha senkit nem bántott eddig.
Állatorvosilag jól el van látva, nyilván halálra is kényeztetik.
Minden kutyánál előfordul egy-egy kósza, nem megszokott, durva kirohanás.
Szerintem nem a 83 éves nagymamát és a 87 éves nagypapát kéne megkövezni, akiknek egyszer, véletlenül kirohant a kutyájuk a kapun, váratlanul megvert egy másik kutyát (lehet, hogy területvédés is volt a dologban, ez eddig nem jutott eszembe), hanem azokat, akik láncon tartják és éheztetik és elletik a kutyájukat, illetve az almokat kidobálják az autópályára és az erdőbe.
Persze, nem szép, nem helyes, nem örülök neki, pláne ha a berninek baja esett, de van bőven tennivalója az állatszerető, állatvédő embereknek. Én speciel k*urva boldog lennék, ha az ilyen esetek lennének a magyarországi állattartási kultúra legkirívóbb és megoldásra szoruló problémái.
Nem hiszem el, hogy a Ti kutyáitokkal soha nem történt még váratlan, csúnya dolog.
annyira k***va okos itt néhány ember.a lány feltett egy kérdést,mert ugye a gyakorikerdesek.hu-n vagyunk,ahol ez a fő téma,és csak oltani meg kiforgatni tudjátok a mondatait.Mi a f@sz köze van az ivartalanításnak ahhoz,hogy a nagymama kutyája nekiment a másiknak??
annyira okosak itt az emberek tisztelet a kivételnek aki normális válaszokat tud írni.
Csak nem tom minek írtok fél óráig egy kommentet,hogy olyan nagyon okosnak hangozzon.Mi akik nem okoskodunk,mégis van valami tudás a fejünkbe 3 perc alatt leírunk egy ilyet..hahaha erről ennyit...
Ne foglalkozz velük:)
Az is lehet hogy mivel kertszomszédok,nem voltak olyan jóban a kutyák,és csak vártak a pillanatra amikor összeverekedhettek.Az meg hogy tüzelt pont hát istenem pont van ilyen.
Ad be te a kutyádat kutyapanzióba..ha én szeretem a kutyámat nem adom egy napra sem valószínű a lány sem azért írt ide be mert annyira unatkozna,hanem mert ő is szereti a kutyát.
Neked ajánlom hogy soha ne legyen kutyád.....pfff
Te menny kutyasuliba,téged kéne megnevelni!
hülye bunkóóóó pfpfpfpfpf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!