Miért morog még mindig evés közben?
Ok, szóval a falkavezér (te) elvileg bármikor elveheti az ételt, rendelkezhet vele, vissza is adhatja, de.... szerintem ez egy kicsit túlzó.
Ha egyszer megkapta tőled az ételt, az onnantól kezdve legyen csak az övé, egye meg nyugodtan, és nem attól tartva, hogy bármikor belenyúlhatsz. Dominanciát bőven kifejez az is, hogy gesztus-evést alkalmazol, majd ülteted a kajáért, és "tiéd" felszólításra ehet nyugodtan. Bár én csak kárálok, a kiképző nyilván ismeri a kutyát...
Én nem sok esélyt látnék arra, hogy kinövi, még az is lehet hogy egyre stresszesebb lesz tőle. A habitusán múlik.
Szia!
szerintem is igaza van az elsőnek, ha már egyszer odaadtad neki, akkor az legyen az övé. Gondolom te sem szeretnéd, ha anyukád/apukád elvenné az ételt előled! Szerintem egy idő után te is állandóan arra gondolnál, mikor fogják újra elvenni előled. A kutyus is egyre idegesebb, mérgesebb lesz, hogy már megint nme tudott egy jót enni. :)
Bár nekem golden retrieverem van, én belenyúlhatok a tányérjába, bármit csinálhatok nem harap. (ez csak párszor fordult elő, mert bogár esett a kajájába, és kivettem) De én szóltam neki, hogy menjen arrébb,és gyorsan kivettem.
Szerintem nézz meg pár kutyás oldalt, hátha több szakértő is ír, hogy hogyan is kellene csinálnod! ne csak egy kutyakiképzővel beszélj!
A tányért el kell tudni venni tőle, de a kaja közben "turkálni benne" tanács szerintem buta dolog volt a kutyakiképző részéről.
A farkas falkában az alfa hím és az alfa nőstény eszik először a zsákmányból. Otthagyják, jön a következő, és így tovább.
A gesztus evés ezt imitálja, ezt hivatott példázni a kutya számára.
De miközben eszik egy alacsonyabb pozíciójú farkas, nem megy oda az alfa hím sem belenyúlkálni a kajába. Amit ott hagyott, az már másé.
Szerintem az evés közbeni tányér elvétel meg tányérba nyúlás nem a falkavezérséget erősíti, hanem feszültté teszi a kutyát, mivel a táplálék bármikor elkerülhet előle.
A gesztus evés bőven elég a falkavezérség fitogtatására (kaja témakörben). Hiszen te "megetted" a te fejadagodat, a "maradék" a kutyáé.
Szia!
Nekem is bullterrierem van és ugyan ezzel a problémával küzdöttünk. Teljesen máshogy kell viselkedni ezzel a fajtával, mint a legtöbbel.Alázni kell, megtörni és megmutatni neki, hogy kitől függ. Ha morog, akkor az ételt el kell venni és megrángatni a kutya grabancát, vagy a hátára fektetni és a szemébe nézni. És néha tenyérből etetni. Egyébként ez a hátára fektetést elég sűrűn el kell játszani vele, akkor fogja tudni, hogy ki a falkavezér. Ezt a kutyaiskolában mondták nekem és ott is csinálnom kell, amikor egy kutyával fölényeskedik. Sajnos már elég korán elrontottam a nevelését és ölben ülős kutyuska lett az enyém is, és erről is nagyon nehéz leszoktatni.... Nem hiába írják mindenhol, hogy az engedékeny gazdinak a fejére nől. Réka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!