Mivel tudom magamravonni a Husky-m figyelmét?
miből gondolod ha az első 10 hónapban nem tudtad az alapokat (ami számomra felfoghatatlan, hogy az alapokat sem tudja..) megtanítani neki akkor ezek után sikerülni fog?
Menjél vele iskolába és ott megtanítják neked, hogy-hogy taníthatod meg a kutyádnak a bizonyos parancsokat. Amúgy egy labda vagy egy játék amit szeret, akár a jutalomfalat is csodákra képes, hogy rádfigyeljen a kutya! De én a sulit ajánlom!
"..próbálok sietni.." Épp ez az,hogy amikor tanítod a kutyusod nagyon türelmesnek kell lenni. Ha vmit nem ért meg rögtön a gyakorlat elején,vagy másnapra nem tudja olyan szépen kivitelezni,neked akkor is türelmesnek kell maradnod. S ha szükséges ,akkor előröl kezdeni a gyakorlatot,vagy visszalépni egy fázist a tanításban. S sokszor keveset gyakorolni. Én háromszor vagy négyszer gyakorlok a kutyussal egy nap,és kb.10 percet,de ha sikerült a feladatban vmi nagyot előre lépni akkor még 10 percet sem várom meg hanem megjutalmazom és elengedem.
S ha már pl. nagyon jól tudja az ült,akkor érdemes a fekszikre tovább lépni. Egyszerre csak egy dolgot taníts meg neki nagyon jól és azt gyakorold vele. S ne az idő (napok,hónapok) legyenek a döntőek,hanem hogyha a kutyus már tud vmit stabilan akkor lépj a következő parancsra.
Én a klikkeres tanítást szeretem. Vámosi -Nagy Nóra Klikk könyvében jól leírja az alapparancsok tanítását is, a behívást is. Illetve ami megelőzi a tanítást ,az a kutyával való szemkontaktus begyakorlása,hogy a kutyus figyeljen rád tanítás közben. Ha pedig a kutyus elfáradt hibázik a gyakorlatban,nem figyel már rád,akkor inkább enged pihenni. Először pár percet gyakorolj,később növelheted a tanulási időt,s a kutyusodon is látni fogod,hogy a rendszeres tanításokhoz hozzászokik s a bonyolultabb dolgokat is könnyebben megcsinálja,mint az a kutya ,akivel korábban nem foglalkoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!