Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menhelyi kutya, kajaféltés...

Menhelyi kutya, kajaféltés kezeléséhez tippek?

Figyelt kérdés
Van a menhelyen egy kurya, akin nagyon szeretnék segíteni. A baja, hogy nagyon bevédi a kajáját. Elsősorban ezért nem sikerül örökbeadni sem. Tudnátok tippeket, trükköket mondani, hogy milyen módszerrel tudnék ezen a helyzeten javítani? Pl jutifalat kinyújtott tenyérből vagy ilyesmi? Bármilyen ötletet szívesen veszek.
2012. nov. 24. 13:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Általában nem az a gond, hogy azt hiszi, hogy el fogod venni, hanem az, hogy azt hiszi, hogy az az övé, és neked semmi jogod nincs hozzá. Ezen nem segít a lassan közelítgetés. Na meg az se mindegy, hogy csak megtűr maga mellett a kutya kajálkáskor, vagy a mérgezett virslit is ki tudod szedni a szájából.
2012. nov. 24. 18:32
 12/18 anonim ***** válasza:

Ennek a kutyának az is elég lenne egyenlőre, ha megtűrné maga mellett az embert, de valóban így a menhelyen ez nehezen megvalósítható lesz, de legalábbis hosszadalmas. A leendő gazdinak pedig mindenképp tudnia kell róla, hogy milyen problémával küzd/küzdött. Így ez mindenképpen rontja az esélyeit. Bár ha amúgy egy aranyos kutyáról van szó, engem nem igazán zavarna a kajaféltés.

Most már nagyon kíváncsi vagyok: lehetne, hogy linkelsz nekünk egy képet?

2012. nov. 24. 18:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Igen, de attól, hogy egy embertől megtanulja, hogy megtűrheti maga mellett, még egy másiknak ugyanúgy nekimehet. Vagy nagyon sok emberrel kéne tréningezni, hogy általánosítsa, vagy csak a családjával. Szerintem most mindkettő kivitelezhetetlen. Nem mondom, hogy nem javíthatnak a helyzeten, csak hogy csodát nem szabad várni, és főleg nem szabad senkit veszélybe sodorni.

Egyébként nem értem az egészet, egy csomó kutya kajaféltő, és ez sokszor csak otthon derül ki, mégsem szokták megenni a családot. Nem úgy kell előadni a potenciális örökbefogadóknak, mintha ez egy gyilkos kutya lenne, hanem úgy, hogy ne piszkálják kaja közben az első időszakban, hanem keressék fel ezt meg ezt a szakembert, aki segít megoldani ezt a problémát.

2012. nov. 24. 19:07
 14/18 A kérdező kommentje:
Egy spániel. Már 2x visszahozták, mert megtámadta az aktuális gazdit. Most a menhelyen úgy etetjük, hogy amikor kint van a kutya sétálni, akkor tesszük a táljába a kaját. Állítólag nem lehet a kajás tálját úgy elé tenni, hogy ne akarjon megharapni. Hát nem tudom. Feleslegesen kockáztatni sem akarok, na meg heti 1x látom egyelőre, de nem akarom elhinni, hogy ilyen vérszomjas. De az tény, hogy már 2x visszahozták.
2012. nov. 24. 19:27
 15/18 anonim ***** válasza:
Hol van helyileg ez a menhely?
2012. nov. 24. 19:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Az jutott eszembe, hogy ha már a tál látványától is bepörög, akkor én először annak a közmöbösítésével kezdeném, hogy ne az legyen az első reakciója, ha meglátja, hogy beindul és harapdál. Valaki vigye ki sétálni a kutyát, valaki meg menjen velük póráztávolságon kívül, és vigye a tálat. Nem kell cukkolni vele a kutyát, meg semmi, csak legyen ott, úgy mellékesen. Aztán le lehet rakni a földre (még szintén séta közben), és elvinni mellette párszor a kutyát úgy, hogy nem mehet közel hozzá, természetesen mindezt szájkosárban, ha azonnal harapdálni akar. Kis fegyelmezés is mehet, üljön, feküdjön mellette, ha megoldható. Aztán bele kell dobálni pár szem kaját, és ugyanezt eljátszani; ha már jól megy, akkor egyre közelebb kell gyakorolni a kennelhez, és fokozatosan bevinni, mert ha hirtelen megkapja a megszokott ingert a tállal meg a kajával, visszaeshet. Addig én nem is tálból etetném, csak a földre szórnám neki a kaját, úgy nem is annyira egyértelmű, mi az övé és mi nem, nincs határ, nincs egy konkrét valami, amit bevédhetne. Vagy hát mondom, ha a táltól már nem indul be, akkor kézben tartott tálból kezdeném etetni, és fokozatosan lerakni. De igazából konkrét módszerhez látni kéne meg kísérletezni kicsit, most csak eszembe jutott pár dolog, aztán leírtam, hátha segít.
2012. nov. 24. 19:39
 17/18 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszi, megpróbálom. Nem Magyarországon vagyunk, de szerintem ez mindegy is.
2012. nov. 24. 21:15
 18/18 A kérdező kommentje:
Közben ismerkedtünk azóta. A kezemből gond nélkül elveszi a jutalomfalatot. A kajástáljáig még nem jutottam, tényleg túl ideges a környezet körülötte. Szerintem semmi baj vele, csak nyugiban, szeretettel kell kezelni.
2012. dec. 1. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!