Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menhelyi kutya, kajaféltés...

Menhelyi kutya, kajaféltés kezeléséhez tippek?

Figyelt kérdés
Van a menhelyen egy kurya, akin nagyon szeretnék segíteni. A baja, hogy nagyon bevédi a kajáját. Elsősorban ezért nem sikerül örökbeadni sem. Tudnátok tippeket, trükköket mondani, hogy milyen módszerrel tudnék ezen a helyzeten javítani? Pl jutifalat kinyújtott tenyérből vagy ilyesmi? Bármilyen ötletet szívesen veszek.
2012. nov. 24. 13:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
47%
Vegyetek neki egy Olyan tápot amit nem szeret, és a jutifalat jó otlet.
2012. nov. 24. 13:16
 2/18 anonim ***** válasza:
Ez azért nagyban függ attól is, hogy mennyire védi az ételét. Volt már nálam olyan vércsivava, aki jutifalatostól harapta a kezemet. Ha csak a morgásig jut, akkor azon könnyű segíteni, ha már oda is kap, akkor inkább ne kísérletezz. Bár ha gondolod elmesélem én, hogy csináltam, de egy nagyobb testű kutyával én sem csináltam volna végig.
2012. nov. 24. 14:07
 3/18 anonim ***** válasza:

Falkavezérség. Ezt ugye menhelyen nem lehet kivitelezni, de otthon egy családban gond nélkül. És persze kapjon egy jó darabig csak kézből kaját (nem jutifalatot, hanem a vacsoráját), persze nyugton ülés és várakozás után; aztán kézben tartott tálból, úgy, hogy néha elhúzod tőle (felfelé, akkor nem akar utánakapni), leülteted, és csak akkor kapja vissza, ha nyugodtan vár. Szép lassan egyre lejjebb lehet tartani a tálat, végül lerakni a földre, és normálisan etetni. Ha jól csinálják, és a sorrend is rendben van, akkor ezzel meg lehet oldani.

De mondom, ezen menhelyen csak mérsékelten lehet csak javítani, egy családi környezetben, ahol nyugodtabb a kutya, meg új a környezet, könnyebb formálni, sokkal egyszerűbben és hatásosabban meg lehet oldani szakember segítségével. Anélkül meg én annyira nem próbálkoznék, nehogy harapás legyen a vége.

2012. nov. 24. 14:21
 4/18 A kérdező kommentje:
Na de ez az, addig senki se akarja örökbe fogadni, amíg harap. Állítólag tényleg harap. Szóval akkor bent a menhelyen esély sincs rá, hogy segíteni tudjak rajta? Ha nem kajáról van szó, tök kedves, aranyos kutya, lehet simogatni, lehet sétáltatni.
2012. nov. 24. 14:36
 5/18 anonim ***** válasza:
Javítani lehet rajta, ha ügyesen csináljátok, de a teljes megszűntetésére az a stresszes környezet nem alkalmas. Amint lesz egy otthona, ahol következetesen nevelik, naponta sétáltatják, nem ugat ötven másik kutya a fülébe, és végre fix kis falkája lehet, lemegy róla egy csomó stressz, könnyebb lesz "lebeszélni" erről az agresszióról. De amíg minden nap más eteti, máshogy, egy csomó másik kutya lesi, hogy mikor veheti el tőle a kaját, addig elég nehéz ezzel bármi komolyabbat is kezdeni.
2012. nov. 24. 15:08
 6/18 anonim ***** válasza:
67%

Régen néztem ezeket az amerikai állatmentős műsorokat, ahol tesztet csinálnak a kutyával az örökbe adás előtt. Soknak hetekig küzdöttek az életéért, és amikor a kajánál megharapta a műkezet, vagy csak rámorgott zokszó nélkül elaltatták.

Nálunk a menhelyen több kutya van egy helyre bezárva, és úgy etetik őket. Ha valamelyik dominánsabb, akkor az alárendelteknek sokszor küzdeniük kell a kajáért. Ez nagyon frusztráló lehet, és nem biztos, hogy ha egyedül eszik is ilyen agresszív. Ha egyedül van, akkor annyit tudsz tenni, hogy megváratod evés előtt, és ha már előtte van a kaja, akkor biztonságos távolságba tőle megállsz. Ezt a távolságot kellene fokozatosan csökkenteni. Ha nagyon támadós, akkor jobb ha viszel magaddal valamit, amit pajzsként magad előtt tudsz tartani.

2012. nov. 24. 15:31
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Rühellem is emiatt az amerikaiakat; az egy dolog, hogy őket már elbutította a nagy jólét meg a hamburger, de egy kutyáról miért kell feltételezni, hogy nem tud különbséget tenni egy emberi kéz meg egy tárgy között...?
2012. nov. 24. 16:25
 8/18 anonim ***** válasza:
Igen, most nézem, hogy nem fejtettem ki bővebben a véleményem, ami miatt jól le is lettem pontozva :) Szóval elítélem, hogy ez miatt elaltatják őket. Meg sem próbálják rehabilitálni, csak rámondják az áment. Meg ráadásul nem csak oda teszik a kezet, hanem elveszik előlük az edényt, mikor már belekóstolt. A saját kutyáimmal megtehetem, de ehhez idő kell. Egy új kutyával én sem úgy kezdem, hogy belenyúlkálok az edényébe.
2012. nov. 24. 17:15
 9/18 anonim ***** válasza:
Én azért pontoztam le, mert amit mondtál módszert, az marhaság. Ha lassan, fokozatosan támadod be a kajáját, akkor ő lassan, fokozatosan fogja megvédeni, egyáltalán nem a kívánt hatást éred el vele.
2012. nov. 24. 17:24
 10/18 anonim ***** válasza:
Én így csináltam, nálam bevált, de ha tudsz jobbat szívesen meghallgatom. Persze nem egy nap alatt kell 0-ra csökkenteni a távolságot. Szokja a jelenlétét, és jöjjön rá, hogy nem azért van ott, hogy elvegye a kajáját.
2012. nov. 24. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!