Hogy csináljam, hogy ne fájjon a yorkimnak a fülszőr szedés?
Már kérdeztem ,hogy hogyan kell szedni a füléből a szőrt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3667082-hany-..
Próbáltam belül a hallójáratban meg kint is ,de fájt neki és nyüszített... Valamit rosszul csináltam? Én nem akarok fájdalmat okozni neki ,mert nagyon szeretem. Hogy lehetne úgy csinálni ,hogy jó legyen? Kérlek segítsetek.
A fülből akkor kell csak szőrt kiszedni, ha tényleg sok van benne. És csak azokat kell kiszedni, amik a hallójáratban vannak.
Az én yorkim tök nyugodtan viseli, ha jól tudom, ezek "elhalt" szőrök, és viszonylag könnyű kiszedni. A fülét kihajtom, és két ujjal belenyúlok, kicsippentem. 2-3 hetente belenézek, néhányat kihúzgálok és kész:) A kozmetikus is mindig belenéz, de még soha nem kellett neki kiszednie.
Egyszerre keveset tépj.
Esetleg kicsit hintőporozd be a kezed, hogy ne csússzon.
Az első pár alkalommal minden kutya hisztizik, pár hét és megszokja majd. Fontos, hogy ha visít, ne hagyd abba a fülszőr tépést, mert azzal csak eléri a célját, mivel abbahagyod. Tessék következetesnek lenni a kutyával, hogy ne váljon egy 'kispatkánnyá'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!