Miért csinálta ezt a kutyám? Megmeredt az út közepén!
A skótjuhászomat elszoktam vinni a közeli parkba sétálni, játszani a többi kutyával stb. Hallgat rám, sosem viszek pórázt. Biciklire ülök és jön utánam, odafigyelek rá hogy merre megy, lesem az autókat, gyalogosokat, hogy ne történjen semmi baj. Ha szólok neki, odajön azonnal.
Ma is így volt. Hazafele jöttünk már sötét volt. Az utcánk sarkán jártunk már amikor egyszercsak eltünt. Visszafordultam a bicajjal és a másik utcának a közepén járt már, ahol vaksötét volt, nem volt kivilágítva! Hívtam, odamentem hozzá, aztán együtt jöttünk vissza a mi utcánkba. De aztán megtorpant a sarkon és nem volt hajlandó jönni. Visszafordultam a bicajjal, leszálltam róla, gondoltam akkor hazasétálunk nem szállok fel a bicajra. Jött 1 métert aztán megint elindult másik irányba. Ezt párszor még megcsinálta. 1 métert mindig jött de visszahátrált. Póráz nem volt nálam... Kínomban a válltáskám pántjával akartam megkötni de kibújt belőle. Már minden bajom volt, 20 perce kínlódtunk ott, a házunk 200 méterre. Nem hagyhattam ott hogy hazajöjjek a pórázért mert tuti elment volna. Gondoltam ölembe veszem és hazaviszem de akkor meg a bicajt fogják ellopni.
Na megfogtam a 25 kilós kutyát lány létemre és a bal vállamra felvettem mint egy zsákot, fogtam a fél kezemmel, a másik kezemmel meg toltam a bicajt, de 10 méter után azt hittem kiköpöm a tüdőm, letettem a bicajt és a kutyát is. Aztán húztam a szőrénél fogva a betonon (úgy, hogy ne fájjon neki) de nem zavartatta magát a kisasszony. Már felakartam hívni az itthoniakat hogy hozzák ki a pórázt de nem akartam mert már mindenki aludt itthon... ott feküdt a kutya az úton én meg téptem a hajam az idegtől, már az egyik házból ki is jöttek hogy mi a baj, mert az egész környéket felverték a kutyák ugatása.
Aztán őfenségessége fogta magát és elindult haza, mondom mi a fax ez a kutya megvan kattanva???? úgyhogy hazasétáltunk.
Mire véljem ezt az egészet?? Az már biztos pórázt többet nem hagyom itthon. De egy jó darabig nem is megyek vele sehová, mert ez kikészített a este...
Miért csinálta ez? Valaki megtudná magyarázni?
22L
Én nem erősködöm, csak kérdezem mi lenne mondjuk akkor ha beteg lenne és ki kéne venni valamelyik szervét? Vagy eltörné a lábát hogy kilógna a csont? Akkor ott dögölne meg mert te nem vagy mészáros? Evvel is csak annyi a baj, hogy sokkal de sokkal kisebb az esélye annak, hogy ez megtörténik, mint az hogy ivarszervi betegsége lesz...
Amúgy lehet, hogy látott valamit ami felkeltette a kiváncsiságát, vagy egyszerűen csak más felé akart menni. Soha ne menj ki póráz nélkül.
Köszönöm a kérdésemre vonatkozó válaszokat, a többi lepereg rólam :)
Nem tudom hogy félt e valamitől, bár lehet, mert amikor a szokásos útvonalon mentünk a térre, ott is megállt az út közepén de visszamentem hozzá és nagyon lassan, egymás mellett jöttünk és mikor befordultunk a sarkon akkor már jött rendesen. Hazafelemenet meg annyi "különleges esemény" volt hogy már besötétedett és mindig világosban szoktunk hazajönni.
Az "otthagyást" lehet kipróbáltam volna de sötétben nem, mert vakon vagyok én is (kijött a térre egy pár a labradorjukkal, simán boxernek néztem közben ott simogattam....) Nem szoktunk ilyen sokáig a téren lenni, most így sikerült és besötétedett.
Tegnapi 76%-os válaszoló!
Egyre inkább úgy érzem hogy teljesen neked van igazad, egész egyszerüen megxopatott a kutya... én meg jól elcsesztem mert könyörögtem neki meg a vállamra vettem...
Ma reggel mentem ki a házból és feküdt a földön de szabályosan pökhendi volt és nem is üdvözölt. Elmentem aztán mikor beálltam a kocsival akkoris elfordította a fejét és lefeküdt a hűvösbe.
Mit csináljak vele? Hogyan hozzam vissza a régi helyzetet, hogy én vagyok a falkavezér, hogyan érjem el hogy újra tiszteljen? Segítsetek!!
Tegnapi "megxopatott" vagyok. Vidd ugyanugy setalni, mint szoktad (sot!) de most vigyel magaddal porazt... Es a kovetkezonel ha kell akar vonszold vegig a foldon. (bar erre ugysem lesz szukseg. + egy napig ne kapjon kajat. (bele nem hal, de legalabb eszreveszi, akkor van kaja, ha a falkavezer veletlenul ugy latja, marad neki is. :)
// Egyebbkent, abban igazad van, egyesek minden baj megoldasakant az ivartalanitast tanacsoljak... Vajon miert nem mondta ezt meg senki a politikusoknak, mint egyetemes megoldast? :) //
Szia!!! Máris elkezdtem a falkavezéres gyakorlatokat amiket a neten olvastam! Pl tegnap egy fóliára tettem pörköltöt, az ő tálját megtöltöttem a saját kajájával és rátettem a fóliát, leültem és az orra előtt elkezdtem "enni a kajájából" persze csak a fólián lévő pörköltöt de ő azt látta hogy az ő kajáját eszem az ő táljából. Nem tetszett neki, úgy hegyezte a fülét mint még soha.
Tegnap este mikor mentünk sétálni nem engedtem hogy kimenjen a kapun, rendre utasítottam és amikor már látta hogy a nyitott ajtó ellenére nem jöhet ki, én meg már kinnt állok az utcán, akkor engedtem ki csak.
Egy kérdés: ha megint azt csinálja, hogy nem akar arra menni amerre én, és ráteszem a pórázt és húzom-vonom abba az irányba ahova én akarok menni, akkoris erősítem a falkavezér poziciómat? Nemsokára megyek vele sétálni, kezemben lesz a póráz, és ha előre halad akkor direkt elindulok a másik irányba, már beterveztem.
Lelkes vagyok a gyakorlatokat illetően mégis folyamatosan mardos a bűntudat hogy minden igyekezetem ellenére csődöt mondtam és nem néz semmibe a kutyám és nagyon fáj mert én a lelkem is odaadnám érte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!