Miért csinálta ezt a kutyám? Megmeredt az út közepén!
A skótjuhászomat elszoktam vinni a közeli parkba sétálni, játszani a többi kutyával stb. Hallgat rám, sosem viszek pórázt. Biciklire ülök és jön utánam, odafigyelek rá hogy merre megy, lesem az autókat, gyalogosokat, hogy ne történjen semmi baj. Ha szólok neki, odajön azonnal.
Ma is így volt. Hazafele jöttünk már sötét volt. Az utcánk sarkán jártunk már amikor egyszercsak eltünt. Visszafordultam a bicajjal és a másik utcának a közepén járt már, ahol vaksötét volt, nem volt kivilágítva! Hívtam, odamentem hozzá, aztán együtt jöttünk vissza a mi utcánkba. De aztán megtorpant a sarkon és nem volt hajlandó jönni. Visszafordultam a bicajjal, leszálltam róla, gondoltam akkor hazasétálunk nem szállok fel a bicajra. Jött 1 métert aztán megint elindult másik irányba. Ezt párszor még megcsinálta. 1 métert mindig jött de visszahátrált. Póráz nem volt nálam... Kínomban a válltáskám pántjával akartam megkötni de kibújt belőle. Már minden bajom volt, 20 perce kínlódtunk ott, a házunk 200 méterre. Nem hagyhattam ott hogy hazajöjjek a pórázért mert tuti elment volna. Gondoltam ölembe veszem és hazaviszem de akkor meg a bicajt fogják ellopni.
Na megfogtam a 25 kilós kutyát lány létemre és a bal vállamra felvettem mint egy zsákot, fogtam a fél kezemmel, a másik kezemmel meg toltam a bicajt, de 10 méter után azt hittem kiköpöm a tüdőm, letettem a bicajt és a kutyát is. Aztán húztam a szőrénél fogva a betonon (úgy, hogy ne fájjon neki) de nem zavartatta magát a kisasszony. Már felakartam hívni az itthoniakat hogy hozzák ki a pórázt de nem akartam mert már mindenki aludt itthon... ott feküdt a kutya az úton én meg téptem a hajam az idegtől, már az egyik házból ki is jöttek hogy mi a baj, mert az egész környéket felverték a kutyák ugatása.
Aztán őfenségessége fogta magát és elindult haza, mondom mi a fax ez a kutya megvan kattanva???? úgyhogy hazasétáltunk.
Mire véljem ezt az egészet?? Az már biztos pórázt többet nem hagyom itthon. De egy jó darabig nem is megyek vele sehová, mert ez kikészített a este...
Miért csinálta ez? Valaki megtudná magyarázni?
22L
Na most fejezzétek be ezt az ivartalanítás dumát, mert undorító már hogy a halakat is ivartalanítani akarjátok.
Előző válaszoló ha nem tudsz a kérdésemre válaszolni akkor ne írj ide, menj az akvarisztikába inkább!
Felelős állattartó vagyok nem mészárszékes, úgyhogy írhattok bármit az ivartalanításról, lepereg rólam!
Köszönöm a megértést! És azt is nagyon köszönöm hogy minden ezután jövő válasz a kérdésemre fog vonatkozni.
Ezt a kérdést én tettem fel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__368562-miert-..
Szívesen várom oda az indokaidat arra miért is akarsz rosszat a kutyádnak. Csak hogy ne a te kérdésednél offoljak..
Siman megszivatott. Beprobalkozott nalad egy falkan beluli jobb pozicioert, es hat, jol elbuktad. Ott kellett volna hagyni a verbe, fel perc utan jott volna utanad. Ennyit a kerdesrol. Viszont:
Hogy lehetsz olyan hulye liba, hogy nem viszel porazt? Mind jogi, mind kutyanavelesi kockazata van, nem is kicsit.
A poraz kell, hogy az emberek azonositsanak, mint a "kutya gazdaja" (Hogy hogy viszonyuljanak egyaltan hozza/hozzad)
Es kell, hogy a kutya tudja, ha kell kepes vagy vele szemben "erot kifejteni". Raadasul a porazt tudja kotni a setahoz is.
Utolso vagyok. Visszavonom, a hulye liba kicsit eros volt. De azert, ne kezd el azzal jonni, hogy poraz nelkul is engedelmes, mert mint latod nem az.
Amugy nyugottan setaltasd ugy, mintha mi sem tortent volna, de biciklizar, es poraz most legyen nalad. Mert ezt meg meg fogja probalni, ha viszont kihagysz egy idot, akkor el fog szaladni legkozelebb, mert szivat, es hazatalal. (Viszont erosen megvan a kockazata, hogy tortenik vele valami.)
én is arra gondolok, hogy főnökösködni akart.
De az nem lehet, hogy félt vmitől és nem akart menni.
nem értem, hogy meredhetett meg és nem akart menni... semerre nem akart menni? lehet h nem akart haza menni??
betegsége van esetleg? bár nem hinném h lenne, csak egy eshetőség.
Sztem próbáld ki még egyszer ezt, ugyanilyen szituációban és meglátod, hogy mi lesz.
és amúgy normálisnak tünt akkor a természete, és utánna is, otthon mit csinált,amit szokott?
nem morgott rád amikor haza akartad vinni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!