Scalibor mégse jó bolha ellen?
Tudom, hogy kullancs-irtó, de azt állította az állatorvostól kezdve csomó mindenki, hogy bolha ellen is jó!
Erre a lakásban tartott kutyámon bolhát találtam.....
Megpróbáltam a végére járni ennek avval hogy annó megkérdeztem az eladót aki ezekkel foglalkozik, és ő azt mondta hogy ezek a nyakörvek cseppek, nem igazán riasztanak tehát a kullancs belemehet, de ha benne van akkor azaz anyag kinyírja a kullancsot.
Riasztásra egy drágább ultrahangos eszközt javasolt.
ma 13:33
Van ám, akinek a drágább ultrahangos nem vált be.
Szóval, nincs tökéletes.Minden kutya, és környezet függő, melyik használ.
13:33-as! a másik házunknál a kert súlyosan fertőzött kullancs szempontjából. Ha odament a kutya, akkor volt benne leglább 3. Scalibor mellett 1 sem.
Minden kutyának más válik be, mert ők is másak, ahogy mi.
# 1, # 6: ELVILEG jó bolha ellen is. Az más kérdés, hogy GYAKORLATILAG bizonyos esetekben mégse hat. A fene tudja miért. Mint ahogy a bármely más szernél (nyakörv, spot-on) lehet találni olyan példákat, hogy mégis csak belement a rovar. Nézzétek meg az eredeti angol nyelvű honlapot, ott írják, hogy jó bolha ellen.
De ha nem írnák sehol akkor is jó lenne, elég megnézni a hatóanyagát: Deltamethrin - általános rovarölő. A delthametrin kinyírja a bolhát is. De ha valaki azt állítja, hogy bolhás lett a kutyája, azt is elhiszem. Én meg számtalan kutyát ismerek akik évek óta scalibort használnak és soha nem voltak bolhásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!