Mivel véditek a kutyáitokat a bolha, kullancs stb ellen? Ajánlanátok olyan termékeket, amik már beváltak? Többi lent
Sziasztok!:)
Tudom, a gugli a barátom, arra is sort kerítek majd, de sok mindent nem értek...
Mi az, hogy +/+, +/-, stb?
Hogy tudhatom meg, hogy az én kutyáim milyenek?
Ha lehet, spot on-t szeretnék, vagy legalábbis nem nyakörvet, mert játék közben leszednék egymásról...
A frontline-t már próbáltam, nem az igazi...
De lehet, hogy csak én csepegtettem bénán és túl sok ment szőrre - idén a doki fogja becsepegtetni őket.
És mivel elég drága, nem szeretnék hosszan kísérletezni a márkákkal...:(
4 kutyára kellene, 8, 15, 28 és 75 kg-osak, ha ez számít.
Nagyon jó lenne, ha olcsóbb, de hatékony spot on-t tudnátok ajánlani...álom álom, édes álom:D
Tudom, mindenkinél más válik be, de amit többen írnak, az nyilván nagyobb eséllyel jó az enyémeknek is...
Na kicsit zagyva mert sietek, de előre is nagyon köszönöm a válaszokat!:)
a szerintünk ( sokak :)szerint ,a legjobb a PRAC-TIC nevezetű spot on .
kullancs,bolha,légy ,és szúnyog ellen is !!
rendszeres erdei csavargások,folyókban,tavakban való úszkálás, idegen kutyákkal való napi szintű találkozások után is 100 % -ban megbízható a termék .
fontos,hogy csak receptre kapható,illetve csak állatorvosnál !
a frotline,az advantix meg a többi ehhez képest csak pacsuli.
ára : 40 kg-os kutyára 2800.-ft.
hatásossága : télen -kora tavasszal-késő ősszel 7-8 hét,nyáron,illetve melegebb időben 4-6 hét.
persze 4 hetet garantál a gyártó,mint bármelyik ilyen jellegű terméknél .
drága,de teljesen megbízható !! ajánlom !!:)
vagy
a régóta kutyázók tudják, hogy a fokhagyma kivonat hatásos a kullancsok ellen !!
keress rá ,és használd ez olcsó.
igaz nem működik légyre,és bolhára, de talán 2-3 szer kombinált használatával megoldható olcsóbban is a falka tisztán tartása!
Mi is Advantix spot on-t használun, tényleg nem olcsó, de nálunk nagyon bevált. Ha nagy testű a kutya, akkor a nyakára a háta közepére és a farára is kell csepegtetni (állatorvos ajánlotta).
Video : [link]
Húha, köszönöm, máris a bőség zavarával küszködök!:D
Még kikérem a doki véleményét is, de az advantix elég meggyőző - az a ritkább verziója nagyon jó lenne, és a másik nevű is tetszik!:)
Jöhet még válasz - akkor is, ha már leírtat ajánlana valaki, megerősítésképpen:)
nagyon köszönöm az eddigi válaszolóknak!:)
Utolsó!
Sajnos a Kiltix ilyen, belemegy a kutyába és akkor fejti ki hatását, ezért írják róla, hogy megöli a kullancsokat.
Ezt a másik nyakörvet én is megnézem, de sajnos én csak a spot on-okról olvastam, hogy ezek távol is tartják a kullancsokat, ellenben a nyakörvekkel, amik csak megölik.
Nekünk is az Advantix vált be leginkább, az egyik kutyának jó volt az Exspot is, a másik vakarózott tőle.
A +/+ és +/- jelzés egy genetikai szűrésre utal, ami az ivermectin érzékenységet vizsgálja, mivel több élősködő elleni készítmény tartalmazza ezt az anyagot, így nem célszerű olyan kutyán használni, amelyek erre érzékenyek. A +/+ a teljesen mentes, a +/- a hordozó, de elviekben nem érzékeny, a -/- az érzékeny. Ez általában a collie fajtáknál fordul elő, onnan tudod meg, hogy a kutyád érzékeny-e az ivermectinre, hogy drága genetikai tesztet csináltatsz, de a legtöbb fajta nem érzékeny rá, szóval általában felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!