Akinek van pitbull kutyusa leírná, hogy milyen ez a fajta? : ) )
Kedves, okos, inteligens DE fontos hogy ne nőjön a fejedre, ne akarjon uralkodni, és időben szocializáld, jó helyről hozd.Gyerekeket imádja, idegenekkel elvan, macskákkal is-is de a kutyákkal lehet agresszív, érdemes kutyaiskolába vinni.
Nekem is van, kutyaovis lesz, gyönyörű brindle.
Nekem volt pitbullom.
Abszolút mondhatom,hogy a top 3ban szerepel.
Intelligens ,okos , értelmes.
A gazdától függ milyenné teszed. :)
Fontos,hogy jó helyről szerezd be ténylegesen ,hiszen az öröklött dolgok között ,lehetséges,hogy előfordul úgymond " ideggyenge " egyed is.
Sok-mindenre figyelnék választásnál,pld megkérdezném,milyen az alomtársaival,szülőket is megnézve természetesen a viselkedésüket.
Iskolába mindenképpen vinném,egyrészt jobban összeszoktok ,megtanulsz elsősorban te mindent utána játszva lehet tanulni.
Őrző védőre azért nem vinném,mert a génjében benne van,tehát ha arról van szó,megvéd. :)
Az engedelmességre viszont nagy hangsúlyt fektetnék.
Nem fogod megbánni ha magadhoz veszel egy ilyen fajtát :-)
Sok sikert a továbbiakban is számotokra :)
Nekem volt, van és lesz is. Corsom is volt, meg kell mondjam a két kutya nem összehasonlítható. Ha már harc, akkor a pitnek még mindig van olyan állománya ahol erre szelektálnak és a magyar pitek túlnyomó többségénél az ősök legkésőbb 3.-4. generációjában található ilyen kutya (tisztavérű pitekről beszélek, nem expresszes stafford meg egyéb keverékekről).
Ami előny, hogy értelmes, motiválható, zsákmányos és gazdafüggő. A hátrány a kutyázás. Bár itt mémmé nőtte ki magát az hogy "nevelés kérdése", de hidd el, egy felnőtt pit egy idegen kutyát főleg ha az azonos ivarú, mérettől függetlenül ellenségnek tekint és így is bánik vele, bárhogyan neveled. Persze vannak kivételek, de arra nagyon ne blazírozz hogy a te kutyád ilyen lesz. Ha kölyökként más kutyákkal együtt nő fel, akkor azokkal ellesz meg azokat elfogadhatja, de ennyi, és még őket se lehet felügyelet nélkül együtt hagyni vele. Sétánál nélkülözhetetlen tartozék a feszítőfa, sok öngyilkos, a pit szájába rohanó eb életét megmentheti.
Kutyaiskolában ha feladat van akkor meg tudod vele csinálni hogy arra koncentráljon, ne a többi kutyára, de ettől még az marad, ami: pit.
Lehet itt nekem jönni a Cerbivel: láttam már őket, láttam már két cerbis kutyát összemenni úgy hogy hiába dobálták őket kannával, akkor már nem foglalkoztak vele, a feszítőfa volt az ami őket szétválasztotta.
Ha udvaron tartod, akkor ami fontos: kerítés. Nagyon nagyot ugrik és jól is mászik, valamint elég szökős fajta, tehát az olyan legyen hogy benn tartsa. Mind az ő, mint a te, mind a többi kutya érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!