Lehet javítani egy fajta hírét, hogy ne könyveljék el egyből vadállatnak?
Annyira nem szeretem, mikor meglátják a dobermannomat, és már hívják oda a kutyájukat, és teszik pórázra, mert féltik a kutyámtól az övéket.
Mindenkiben benne van, hogy dobermann = veszélyes, idegroncs, vadállat én nem azért választottam ezt a fajtát, hogy majd az emberek át,mennek az út túloldalára,
Lehet valahogy ezt a veszélyes fajta dolgot kiverni az emberek fejéből, vagy ez már örökre így lesz, hogy a dobermann, pitbull, rottweiler, amstaff veszélyes?
az én kájomra direkt ráeresztik a kutyáikat az emberek...
mert azt látják, hogy az én kutyám nyugodt.
és vannak olyan retardáltak, akik erre azt gondolják, hogy a 20 kilós kutyájuk majd legyűri az enyémet...
szerencsére még nem esett komoly baja egy kutyának sem, mivel eddig egy figyelmeztetésre is eltakarodtak a ránk küldött szerencsétlen kutyák, aki ilyen túliskolázott gazdával vannak megáldva, de amit a gazdák utána kapnak tőlem, azt nem köszönik meg.
inkább mondd a gazdáknak, hogy nem kell félni, játékos, barátságos, stb...
ha megismerik a kutyát, akkor majd lesz kivel játszania...:)
De egy idegen kutyához én sem engedném oda csak úgy az enyémet, mert nem tudom, a gazdája hogy nevelte...
Én sosem értettem ezt, hogy "domináns?"...
Egy kutya - ha megvan benne a dominanciára való hajlam - addig domináns, amíg a gazdája kézbe nem veszi az irányítást.
Onnantól a kutya NEM domináns.
Ha én 21 éves vékony lány létemre képes vagyok irányítani egy kan kájt, akkor más felnőtt férfiaknak miért okoz akkora nehézséget egy dobermann???:O
A roti meg kifejezetten "jó tanuló", nagyon bénának kell lenni, hogy elszúrjuk a nevelését!!!
(A német juhászról nem is szólva...)
Szerintem túl sokan választanak nem hozzájuk illő kutyát...
Dobi? szép, divatos, "kemény" - ez kell nekem.
De halvány lila f.ngja sincs róla, mit kezdjen egy olyan hétköznapi dologgal, hogy a kutya rágja játék közben...
Van, aki még azt is hagyja, hogy hágja a kutya!!! Az agyam eldobom!
Aztán szenvednek egymással egy életen át, és sokszor megkeserítik a többi ember életét is...
A domináns kutya domináns marad mindig, csak ha a gazdi irányítása alatt van, akkor nem okoz konfliktust, nem keveredik balhéba, mert ismeri a határait, tudja a vele kapcsolatos elvárásokat.
Nekem domináns kutyám van, aki nem kelti a feszkót sehol, de ha rámegy egy domináns kan, akit a gazdája nem tud fegyelmezni, akkor én sem tudom megoldani, hogy ne védje meg magát. Régebben meg tudtam, de sajnos nem egyszer előfordult, hogy egy szóval leállítottam, a másik támadta tovább, ezzel praktikusan a döntésembe vetett hitét elveszítette, hiszen nem engedtem, hogy megvédje magát, de én sem tudtam megvédeni. Volt olyan, hogy rászóltam, megtámadták, a verekedést is leállítottam, a másik meg tovább támadta. Sajnos innnentől nehezen tudom megoldani, hogy én iránytsak.
nem lehet javítani...miért is lehetne már?
néhány kérdéssel korábban pont az a téma, hogy a nyílt utcán megölt egy másik kutyát egy amstaff...amíg ilyenek vannak
Lehet, hogy itt olvastam, vagy valaki mesélte?... mindegy, a lényeg, hogy a "kemény" kinézetű kutyáján ha láncnyakörv volt, akkor mindenki húzott el minél messzebb, ha viszont cuki "divatos" kendő, akkor jöttek oda az emberek, hogy jaj de szép, jaj de okos. Számít a külcsín is.
De szerintem sajnos nagyon sok idő és nagyon sok jó gazda kell ahhoz, hogy az előítéleteket megváltoztassa. Elég egy hülye amstaffos, aki ölésre tanítja a kutyáját, hogy rontsa az egész fajta megítélését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!