Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! Nem bírom lefáraszta...

Segítség! Nem bírom lefárasztani a kutyámat. Tippek?

Figyelt kérdés

Holnap kapja a 3. oltását, és én már nem bírok vele. Annyi energiája van, hogy az nem is igaz. Reggel mielőtt elmegyek labdázunk, futkosunk körbe-körbe a lakásban. Mikor hazaérek ugyanez, plusz gyakoroljuk a trükköket, amiket már tud, v tanulunk újakat. Lefekvés előtt ugyanez. Plusz mikor párom megjön ő is játszik vele egy kört, de ez kevés.

Igazán hiányzik már neki a séta. Mikor kint vagyunk mert megyünk valahova kocsival, olyan vágyakozva szaglászik, ugrana ki a kezemből.

Van valami jó tippetek, h az elkövetkező két hetet hogyan bírjuk ki anélkül, h megkattanjon szegény?

2012. nov. 21. 09:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Tök őszintén én is vinném, a második kutyámat vittem is. Persze igyekeztem kutyák által nem sűrűn látogatott helyekre vinni (a kutyát bevinni tilos tábla nekünk egyenlő volt azzal, hogy ide megyünk) meg megkérdeztem a környékbeli dokikat, hogy volt-e parvo a környéken.

Na meg nyilván nem engedtem nagyon szaglászni, pláne fatörzseket és semmit sem szájba venni.

De igazából a parvót cipőtalpon is hazaviszed, tehát én úgy döntöttem, hogy nekem fontosabb a korai szocializáció, de persze nem mernélek erre bíztatni, hisz a te felelősséged.

Mindenesetre ha lesz újra kölyökkutyám, újra ezt fogom tenni.

2012. nov. 21. 11:43
 12/16 A kérdező kommentje:

Hát igen... azért már én is szegtem "szabályt" mert pl kézben kiviszem, meg cicákkal már játszott barátnőmnél, szóval ahova megyünk lakásba oda viszem, és volt már h letettem kicsit a földre, meg múltkor fressnapfban is sétáltunk. Remélem, nem lesz baj :/ De én sem szeretném hermetikusan lezárni, főleg mert olyan vágyakozva szimatol :)

Bíznom kell az eddigi két oltásban a kutya jó immunrendszerében, és a jószerencsémben.

2012. nov. 21. 12:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Amúgy én már csak azért sem értem ezt a kalitkában tartás dolgot, mert pont az állatorvosi rendelő, ahova oltatni viszed a legnagyobb bacigyűjtemény, tehát ha oda be lehet vinni, akkor miért ne lehetne máshova is? Na de, tényleg nem akarlak felbújtani, én kockáztattam és megúsztuk, ez az egy amit biztosan mondani tudok. Egyébként ha ölben elviszed ide-oda, már akkor is esélyes, hogy kifárasztja a sok-sok inger.
2012. nov. 21. 12:46
 14/16 Szilvi & Argos ***** válasza:

Tökéletesen egyetértek a 11-es és a 13-as válasszal. Pont az az időszak a legfontosabb a kutyának szocializáció szempontjából, amíg megkapja az összes oltást. Ugyan még nem volt kölyökkutyám, de amikor lesz, akkor a tenyésztőtől nyilván minimum 2 oltással hozom el, minimum 8 hetesen! Pár nap múlva már vinném sétáltatni, figyelve arra, hogy ürülékkel, ismeretlen kutyával ne érintkezzen.

Simán haza lehet vinni cipőtalpon is...teljesen át kéne öltözni hazaérkezés után, mielőtt a kölyökhöz érek...azért ez már túlzás...

Az szerintem a másik véglet, amit én sem csinálnék, hogy az összes oltás beadása előtt kiállításra, versenyre, sok kutyás rendezvényre vigyem a kutyámat...azért ez már túl nagy kockáztatás szerintem...

2012. nov. 21. 13:04
 15/16 A kérdező kommentje:
Hát nincs is ezzel semmi baj szerintem, csak persze ha mégis baja lesz a kutyádnak, sosem hevered ki. Úh én csak nagyon óvatosan merek. Meg nyilván bemegyek a lakásba cipővel, meg nem csírátlanítok mindent. Az azért tényleg túlzás lenne.
2012. nov. 21. 13:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az én 8évesem pici volt, én se vártam meg, a ház elé minden nap leugrottunk többször is, elég volt neki 5 perc, el is fáradt, annyira sok volt neki az "új világ". Amint megkapta az összes oltását mehettünk bele rendesen a nagyvilágba. Mondjuk arra nem emlékszem akkor mennyire volt parvo időszak.

Mellesleg abban igazatok van, hogy a rendelő így-úgy, de én ott spec mindig ölben tartottam a kutyát (ok, aláírom egy németdognál lehet már nem megoldható) amíg kicsi volt, a vizsgálóasztalra pedig vittünk saját türcsit/pokrócot akármit, hiába fertőtlenítik le, szóltak, hogy inkább vigyünk, az a biztos:)

2012. nov. 21. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!