Nyalós Yorkshire Terrier?
Szia!
Konkrétan nem tudom miért csinálják ezt, de nekem a szuka palotapincsim ugyanilyen. Nem vagy egyedül ezzel.
Szia!
Ez mindegyiknél így van a mamámnak is ilyen kutyája van és az is nyalós, ez alapból bennük van, így vannak kódolva. Nem értem miért, de ez van.
Az én yorkim nem szokott mindenfélét megnyalni, csak néha az arcomat.:)
Nem mindenik olyan, de szerintem nem gond és nem gáz, ha kis nyalós a te kutyid!:)
A gazdi megpuszilása (elsősorban szájon), és egyéb testrészeinek, karjának, lábának megnyalogatása annak elismerése, hogy te vagy a falkavezér.
Ez egy genetikailag kódolt ösztön, a farkasoktól származik. A falka tagjai, falkában betöltött pozíciójuk szerint sorrendben egy szájnyalással üdvözlik az alfa hímet. Az alfa hím elsődleges helyének elismerése, a behódolás jele a puszi.
Na most, hogy a széklábat miért nyalja, az egy jó kérdés :).
Hello
Nekem is 1 éves fiu yorkim van...ő is nyalós..nyugi semmi baja
Szia! 10 hónapos yorki, és már nem nyalós. Le kell egyszerűen tiltani. Jó esetben rossz szokás, rossz esetben valami hiánya van (táplálék). Érdemes megkérdezni az orvost.
Az egy dolog, ha néha megnyalja az ember kezét, de az örökös nyalakodás szerintem nem szerencsés.
A nyalakodás lehet öröm jele, de sokszor domináns viselkedés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!