4 hónapos kiskutyámat megtámadta egy felnőtt Argentin dog felnőtt volt, lesz lelki baja neki?
szia!
Az én kutyámat is megtámadta fiatal korában egy nála kisebb, és megharapta a lábát.
Azóta, ha arra megyünk, minden alkalommal megmorogja!! De csak azt az egy kutyát. Emlékszik.
Ugyanis a kutya nem hülye, csak nem tud beszélni. És ez nem ugyan az.
Amúgy szocializált, okos kutyám van, minden más kutyával eljátszik, probléma nélkül. Így nem is haragszom rá amiatt, hogy ő haragszik arra a másikra.
Ne parázz rá, hogy lesz-e lelki baja, mert akkor tuti lesz, ha innentől kezdve óvni fogod mindenféle méretű kutyától.
A kutyák a mának élnek, sok szocializációval később nem fog erre az esetre emlékezni. Ha teheted vidd sokszor kutyaoviba, és az ilyen egyéneket messzire elkerülni.
Csak nekem tűnt föl, hogy egy kölyök, magát megadó - ahogy írtad hanyatt feküdt - kutyát támadott meg egy feltehetően felnőtt kutya???
Ez nagy gáz! Mert ha a támadó kutya már ivarérett felnőtt egyed, akkor ez veszélyes eb!
Annyit tudok tanácsolni, hogy kerüld el őket és ha lehet figyelmeztesd a többi kutyást is.
Ha esetleg tudsz a sráccal beszélni - mikor nincs nálad a kutya az lenne a legszerencsésebb, mert talán tenne valamit.
Nálunk ugyanez történt mikor 3 hónaposan először mentünk sétálni. Egy argentin dog ráugrott a kutyámra, aki visítva menekült, nyakörvet letépve miegyéb. Semmi baja nem lett, de vele együtt halálra rémültem, a kutyámat szó szerint úgy kaptam el, hogy ráugrottam. Aztán egy ideig minden séta remegő lábakkal telt, de legyőztem a félelmem és vittem továbbra is nagy kutyák közé.
Szerencsére nem volt maradandó "károsodás" a kutyám a környék egyik legjobban nevelt yorkija:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!