Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyen esetben is kötelező a...

Ilyen esetben is kötelező a szájkosár?

Figyelt kérdés

elolvastam a városi rendeletet , mely szerint közterületen való sétáltatáshoz kötelező a szájkosár többek között a németjuhászra is.

Na már most, én eddig sose sétáltattam a kutyámat szájkosárral, szerencsére nem is volt bajom belőle, de így, hogy elolvastam most egy kicsit zavarban vagyok.

Az én kutyám képzett, engedelmességi vizsgával rendelkezik, ÖV-özünk, és teljes mértékben irányítható, nem volt még rá példa, hogy parancsot megtagadott volna, szóval egy igen képzett engedelmes kutyáról van szó.

Sétánál mindig pórázon van.

A kutyám sose harapna, ha nem mondanám neki, és ezt nem úgy jelentem ki, hogy az én kutyám nem ilyen, mert több évi képzés azért megtette a hatását.

Ilyen esetben is kötelező a szájkosár, hogyha bizonyítani tudom, hogy engedelmes, és nem bántana senkit?

Amúgy, annyira jámbor, kisbabákkal is elvan, sőt, egyszer egy gyerek meg is harapta, és ő erre csak a farkát csóválta. ha sétálunk semmi sem idegesíti fel, a részegek se, az ordibálók se semmi.

Ilyen esetben én pl az önkormányzatra ha bemegyek, és közlöm azt, hogy ő milyen, adhatnak "mentességet" a szájkosár alól?

2012. nov. 20. 11:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nagy tömegben két okból nem adok rá szájkosarat. Az egyik, hogy akaratlanul is sérülést tud vele okozni (persze lehetne a fém helyett kevésbé kemény műanyag szájkosarat venni), a másik, hogy amíg nincs rajta szájkosár, addig mindenki kedvesen néz rá és simogatni akarja, amint rákerül a kosár, onnantól nagyívben kerülnek és sugdolóznak, hogy "vigyázz, veszélyes, harap."
2012. nov. 20. 16:00
 22/23 anonim ***** válasza:
28%

Na végre! Megint megpezsdült valami. Válaszaim:

5.: nem harap nagyot, de sokkal fegyelmezetlenebb, pl. nagytestű kutya szépen sétál a gazdi oldalán a kicsit meg flexivel sem tudják tartani, akkor ilyenkor melyik a nevelt és melyik a neveletlen, ez nem csak a kutyákra hanem a gazdikra is értem. Azért mert egy kutyának a panelban elég 1mm ( mert utána már fullad)az nem azt jelenti, hogy nevelt.

8.: Az általad említett törvény-rendelet, bár életben van de sajnos ugyan olyan faramuci mint sok más ebben az országban. Történetesen: egy nagytestű eb esetén 20mm-t ír elő. Na számoljunk: panelban él 4 fős család, meg egy nagytestű 50mm-en. Kire mennyi jut? De lehetne ezt még ragozni.

14.,17.: Így van!

2012. nov. 20. 16:05
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a poráz nélkűli vakatcsokat ki nem állhatom. Amennyire dúl a többségben a naploleon komplexus meg a" gazdi inci finci babucikája" nevelés tojik az mindenre...pórázon sétáltatunk két Huskyt és mikor ezek rikácsolo ugatással elkezdenek felénk vágtani a kutyáink meg nem hagynák magukat és eréjesen fellépnek (a kutyulimutyili irányába dobbantanak) az meg hirtelen összefossa magát még a gazdi van felháborodva,hogy miért engedtük kozel a kutyákat....közel=álltunk egyhelyben és a póràz hossza(séta menetben 1,5m)...ali ki is ment kozel a masikhoz?
2012. nov. 20. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!