Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyen esetben is kötelező a...

Ilyen esetben is kötelező a szájkosár?

Figyelt kérdés

elolvastam a városi rendeletet , mely szerint közterületen való sétáltatáshoz kötelező a szájkosár többek között a németjuhászra is.

Na már most, én eddig sose sétáltattam a kutyámat szájkosárral, szerencsére nem is volt bajom belőle, de így, hogy elolvastam most egy kicsit zavarban vagyok.

Az én kutyám képzett, engedelmességi vizsgával rendelkezik, ÖV-özünk, és teljes mértékben irányítható, nem volt még rá példa, hogy parancsot megtagadott volna, szóval egy igen képzett engedelmes kutyáról van szó.

Sétánál mindig pórázon van.

A kutyám sose harapna, ha nem mondanám neki, és ezt nem úgy jelentem ki, hogy az én kutyám nem ilyen, mert több évi képzés azért megtette a hatását.

Ilyen esetben is kötelező a szájkosár, hogyha bizonyítani tudom, hogy engedelmes, és nem bántana senkit?

Amúgy, annyira jámbor, kisbabákkal is elvan, sőt, egyszer egy gyerek meg is harapta, és ő erre csak a farkát csóválta. ha sétálunk semmi sem idegesíti fel, a részegek se, az ordibálók se semmi.

Ilyen esetben én pl az önkormányzatra ha bemegyek, és közlöm azt, hogy ő milyen, adhatnak "mentességet" a szájkosár alól?

2012. nov. 20. 11:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Azért érdekes, hogy még a GYIK-en is hetente (nem túlzok!) elhangzik ez az infó, hogy "nem kell szájkosár", ennek ellenére mindig jön egy halom válaszoló aki megpróbálja megmagyarázni, hogy "de kell, mert az önkormányzat..."
2012. nov. 20. 12:06
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Póráz az kell!!! Legalábbis belterületi közterületen. A külterület megint más tészta, az már bonyolultabb.
2012. nov. 20. 12:07
 13/23 anonim ***** válasza:
84%

Na, legalább Alexandra, és a 12:03-as jól tudja...

Sose értettem, h h lehet úgy kutyát tartani, h nem tudom milyen törvények vonatkoznak rá...

Legyen az bármilyen állat vagy tárgy, mielőt magamhoz veszem utánajárok, h mit hogy kell csinálni, hogy szabályos legyen. Látom ezzel szinte tök egyedül vagyok.

2012. nov. 20. 12:30
 14/23 anonim ***** válasza:
98%

Off: névnamenick!

A te kutyádnak nevezett szobacirkálód az olyanok, amik legtöbbször a problémát okozzák! Mivel pont az ilyen felfogásoddal, hogy nem harapnak nagyot, ezért NEM IS NEVELITEK az ilyen "kutyákat".

A legtöbb ilyen csimbók napóleon komplexussal küzd, és már méterekről ugat mint a fába szorult féreg! Nem egyszer volt az hogy az én 35 kilós kutyámnak ment már neki egy ilyen szar, és a gazdi meg ölbevette, hogy "jaj Fifike, nem kéne ilyet csinálni." Az én kutyám rehabilitáció alatt áll, ezért kell rá a szájkosár és ezt a fajta viselkedést, hogy nekitámadnak nem igazán tolerálja, és bizony keresztbe bekapta volna azt a szart. Különbség annyi, hogy ez után az incidens után én a kutyámat helyre raktam, a másik tulaj meg még jól meg is dícsérte ölbe vétellel. Hát gratulálok neki! Akkor az ilyen kis dögökre is vonatkozna a szájkosár használata! Úgyhogy ne nagyon pattogj!

Mély tisztelet azoknak a kivételes embereknek, akik tényleg nevelik az ilyen kutyákat.

On: Kedves kérdező, tudtommal nem kötelező a szájkosár használata, csak tömegközlekedésnél, illetve az olyan kutyákra, amelyek veszélyesek. A biztonság kedvéért mindig legyen nálad a szájkosár.

2012. nov. 20. 12:30
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Soha nem teszek fel szájkosarat, a belvárosban sem. Pórázt igen, ahol idegenekkel találkozhatunk.

Amúgy sokszor a kisebb kutyák harapása jóval fájdalmasabb, mint a nagyobb kutyáké. A tűhegyes fogakkal bizonyos helyzetekben nagyobb sérülést lehet okozni, mint a nagyobb, de tompább fogakkal.

2012. nov. 20. 12:44
 16/23 anonim ***** válasza:
79%

11:43-as! Ilyen besorolás (mármint fajta szerinti) már rég nincs...

névnamenick! Nem fájdalmas a harapása az olyan kiskutyáknak mint a yorkie és nem hagy mély sebet? Nos, amikor megharapott egy, akkor 2 hétre kimaradtam a munkából mert az ollót nem tudtam megfogni, illetve a teljes gyógyulás több, mint 1 hónap volt...

2012. nov. 20. 13:04
 17/23 anonim ***** válasza:
96%

Hihetetlen hogy ez a téma milyen gyakran előkerül.. Ha van engedelmességi vizsgád meg jársz övzni is akkor csak beszélgetsz más kutyásokkal.. Nem világosított még senki fel hogy nem kötelező?

Amúgy a kis kutyákkal sokkal nagyobb probléma van általában. Minap Diesel épp pórázfegyelmet gyakoroltunk amikor egy sarok mögül kiugrott egy véryorki és a gazdája a nő felkapta és elkezdte magyarázni hogy ilyen nagy kutyán mért nincs szájkosár blabla.. Ezt magyarázza úgy hogy közbe az eb ott vicsorog a kezében.. Mondtam hogy nézze már meg az én kutyámat és a magáét hogy éppen melyik mit csinál.. És hogy szerinte melyik fog elöbb harapni.. erre nagy duzzogva arrébb ált..

A kutya az kutya. Nincs különbség közöttük méretben sem ha valami kötelező lesz a nagyokra akkor az kötelező lesz a kicsikre is szerencsére..

Most láttam facen egy postot hogy budán be lehet vinni egy bevásárló központba kutyákat már.. Viszonylag gyorsan el fogják ezt törölni egy olyan országban ahol csomó kutya mgég csak nem is szobatiszta.. és tök antiszociális..

2012. nov. 20. 13:14
 18/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
93%

NEM KELL SZÁJKOSÁR!!!!!

Idézet az egyik Kedves Válaszoló által beszúrt linkből:

"Szájkosarat használni a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében - ha törvény, kormányrendelet vagy miniszteri rendelet a szájkosár használatát nem írja elő - kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell."

A yorkies gazdinak üzenem, hogy nekem a 30 kg-os roti-nj keverékemet támadta meg számtalan esetben miniatűr lakótelepi szobakutya! Mindre szájkosár, de azonnal !?

Ugyanígy támadta meg nagy testű kutya is...és akkor mi van?? Pont az önsétáltató kutyák okozzák a legtöbb bajt...a gazdijuk tuti nem szájkosárban fogja őket kiengedni, ha szabály lenne, ha nem :D

A legtöbb kistestű kutyát nem nevelik, el sem engedik a pórázról, vagy elengedik, de felkapkodják, ha egy spániel méretű kutya el megy mellettük 30 méterrel...

Támadnak orrba-szájba pórázon és szabadon is, gazdi le sem szidja őket...mert olyan cuki...

És persze nekem beugatnak, hogy kössem meg a kutyát pórázra, holott ők pórázon sem tudják lefegyelmezni az őrjöngő patkányukat, az enyém meg póráz nélkül kerüli őket nagyobb ívben!!!

Nem mindig a nagy kutyás a hibás, ahogy nem mindig a kiskutyás!!!

CSAK A GAZDÁN MÚLIK, hogy milyen kutyája lesz...

2012. nov. 20. 13:17
 19/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
92%

Diesel, minden szavaddal egyet értek :)

Kb. 1 hete este átmentünk a távolabbi lakótelepre sétaképp, szembe jött Tomika kutya vénasszonyával pórázon, persze már messziről őrjöngött. Argos póráz nélkül, rá sem szóltam, nagy ívben, legalább 10 méterre tőlük kerülte ki a kutyát, aki vmi kis-közepes testű keverék...gazdi morog, kérdeztem, mi baja. Hát hogy a nagy kutyára póráz kell, majd szól a rendőrnek. Mondtam, hogy nem fogom megkötni, jól nevelt, stb, oda sem ment hozzájuk...csak fújta a magáét. Közöltem, hogy a veszélyes-támadó kutyákra kötelező a szájkosár, ergó az övére is...erre undorító stílusban közölte, hogy a hátsómra kéne szájkosár :D Hangosan kinevettem és megálltam, dicsértem Argost...még 50 méterről is hallottam, hogy morog magában :D a lakótelep intézménye ismerős szerint :)))

Valahogy MINDIG A NEVELETLEN ÉS ANTISZOC KUTYÁK GAZDÁI PAMPOGNAK, holott az ő hibájukból idióta a kutyájuk...

2012. nov. 20. 13:21
 20/23 anonim ***** válasza:
96%
Nekem malamutom van, és nagyon jámbor, életem alatti teljes fizetésem raknám rá hogy SOHA SENKIT nem harapna meg, és az a vicc hogy a kis yorki meg hasonló kutyák őt megugatják, de ő rájuk sem hederít. Nem egyszer fordult elő hogy meg szerettem volna simogatni a mellettem várakozó ember yorkiját vagy csivijét, abban a szempillanatban kapott a kezem után a kis ..... Sokkal jobban félek a kistestű kutyáktól mint egy bernáthegyitől vagy akár milyen más nagytestű kutyától. Én soha nem szoktam szájkosarat tenni a kutyára séta közben, kivéve ha nagy tömegbe megyünk, és nem azért mert félek hogy majd megharap valakit hanem hogy az emberek ne szóljanak be. Kis görcs kutyák a buszon még az ülésre is felülhetnek de ha én felszállok a buszra a 60 kilós kutyámmal aki tiszta és ápolt, szájkosár póráz van rajta egyből undorodó tekintetek fogadnak. Ennyi :P
2012. nov. 20. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!