Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Évenkénti védőoltás, vagy sem?

Évenkénti védőoltás, vagy sem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kíváncsi lennék aq véleményetekre, mert egyre több helyről hallom, hogy ez az évenkénti védőoltás mizéria nem hogy nem szükségszerű de káros is. Most C. Millan könyvét olvasva, Amerikában az Állatkórházak szövetsége ki is adott egy közleményt, h a kölyökkorban beadatott rendes oltásprogram egész életen át véd. ÉS nagyon maximum 3 évente szabadna csak ismétlőoltásokat beadatni.

Igazából kíváncsi lennék a véleményetekre, h ki mit olvasott a témában, és h mi az általános magyar felfogás az ügyben.

Én eddig nem ástam bele magam nagyon a témában, de egyszer már én is elgondolkodtam, h mi is csak egyszer kapunk egy szurisorozatot, ami 14 éves korunkra a hepatitis oltással befejeződik, és onnan védettek vagyunk. Akkor a kutyáknak minek az ismétlés?

Arról meg nem is beszélve, h persze megbetegedhetünk, ha be vagunk oltva de ez általában már mutálódás eredménye, ami ellen a szokásos vakcina beadása nem véd. Vagy igen? Hogy is van ez?

2012. nov. 20. 10:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Elég szkeptikus vagyok oltásokkal kapcsolatban vegyük az embert.

Amikor lecsengett ez a kitalált madárhapci, nyakukon maradt egy csomó oltás és inkább már oda adták ingyen, mert szavatosság után környezetre ártalmas veszélyes biológia hulladék és többe kerülne megsemmisíteni (és ezt akarják belénk nyomni).

(Ha rákeresel van aki harcol a kötelező gyermek oltások ellen mert ami külföldön ajánlás nálunk kötelező beadni, és hiába érvelt azzal a szülő hogy köztudottan rákot okozó anyag van az oltásban, és több kárt okoz mint hasznot, nálunk akkor is vakon be kell adni, mert valakinek érdeke van benne.)

Én adom a kombináltat meg a veszettség ellenit, de ne hidd azt hogy majd az oltás megvéd, ha egy kutya egészséges legyűri a betegséget oltás nélkül is.

2012. nov. 20. 13:03
 12/14 A kérdező kommentje:

Meg ha megborul valamiért az immunrendszere ugyanúgy parvos lehet 2 évesen is, pedig akkorra már 6 parvo ellenit kapott...

Nehéz ügy ez. Jó mondjuk én a gyermekkori védoltásoknak inkább mellette vagyok, mert lehet h egy csomó betegség gyakorlatilag kihalt, de nem lenne jó, ha felébredne...

Az évenkénti influenza oltást hülyeségnek tartom, hacsak nem vagy tartósan beteg, öreg, vagy épp mint a madár hapci :)- nál láttuk terhes. Amúgy én is elkaptam a madár hapcit. Szar volt. Túléltem. Nálunk az egyetemen nagyon sok csoporttársam megkapta. Hárman be voltak oltva... Szóval az oltás sem tuti biztos ebből is látszik.

Az a baj, megkérdezném én az állatorvosomat, de ő nyilván az évenkénti oltást javasolja...

2012. nov. 20. 13:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Igazad van, elég lenne 3 évente oltatni, mint sok külföldi országban. Viszont itt Magyarországon azért kötelező évente oltatni, mert anno a veszettség elleni oltás árába építették bele az ebadót (azt gondolva, hogy mindenki oltat). Mondjuk már biztos nem jut el az államig a pénz, ezért forszírozták úja az ebadót...amit nálunk sikeresen be is fognak vezetni...elég lenne 3 évente veszettség ellen oltatni. A kombi, meg úgy tudom nem kötelező, azt te döntöd el mikor adatod be.
2012. nov. 20. 13:51
 14/14 anonim válasza:

Drágáim!

NE keverjük a humán (emberi), és az állatorvosi szereket, vakcinákat!

Ég, és föld a kettő!

Tehát a bárányhimlőt, és az általa szerzett immunitást ne emlegessük állatok vonatkozásában!

De, ha már itt járunk a szervezetbe bevitt NEM ODA való anyagokból álló szerek nemhogy egészségvédők, de ártalmasak!

Ez, viszont igaz ember, és állat vonatkozásában is!

2012. nov. 21. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!