Ma reggel kutyaoviban voltunk a kutyusommal. Kistestű, fajtáját nem írom, mert akkor jön a kötöszködéás (nem yorkie...). 4 és fél hónapos, most 3.5 kiló, kan. Van ott egy kutya, aki rendszerint az összes kutyát megtámadja (az ő fajtáját sem írom). Tőle mindig távol maradtunk. Ma reggel bevittem a kutyusom az elkerített részre játszani a többi kutyussal. Van egy kutya aki tüzelt és azért nem hozták eddig, de most visszatértek. Az ő fajtáját sem írom, de ugyanolyan mint a támadós kutya akinek a közelébe nem szokunk menni. Na az én kutyusom, aki az egyetlen kistestű jól eljátszott a többi nagytestű kutyussal, amikor is bejött az a kutya, farokcsóválva elindult az én kutyám felé, és amint odaért elkezdte ráncigálni és tépni az én kutyusom. Szegény annyira megijedt hogy összefosta magát:( Lett rajta egy pár seb. A kérdésem, hogy vajon ez a 8 hónapos szuka miért támadta meg a kutyám? Nem tetszett neki, hogy kistestű? Úgy tűnt barátságosan jön oda, de amit odaért bevadult. Szinte örökkévalóságnak tűnt mire a gazdája odaért és le tudta a kutyámról szedni.
Amúgy ismerek 3 amstaffot, és nagyon barátságosak, bár a kutyámmal még nem találkoztak. Szóval még egyszer mondom, direkt nem akartam kiemelni a fajtát, semmi bajom velük.
2009. aug. 15. 23:13
12/26 anonim válasza:
Kutyuséknál semmi sem történik ok nélkül, max. nem vesszük észre.. Szóval az első tüzelésen túl van ez a szuka, és az ivarérettség elérése óta először járt abban a csapatban, ahol azelőtt csak kölyökként, ez már önmagában nem egy nyugis tényállás, kihozhat belőle olyan dolgokat, amire nem számít az ember. Gazdinak figyelni kellett volna.
A kutyákat egyébként ritkán köti le a méret, nem valószínű, hogy a kutyusod aprósága zavarta volna.
2009. aug. 15. 23:18
13/26 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a választ. Én is a tüzelésre gondoltam. hogy talán az hozta ki ezt belőle. A másik kutya aki támadós, ő is szuka, nem tudom ő mennyi idős volt és túl volt-e már az első tüzelésen.
2009. aug. 15. 23:26
14/26 A kérdező kommentje:
Az egyik kiképzőnek volt egy óriá ssnauzere, ő pl mondta hogy a kutyája nem szereti a kistestűeket. Féltem is mikor kétszer odajött megszaglászni a kutyámat (amúgy behívható volt az a kutya, de mikor meglátta az enyémet, nem hallgatott a gazdájára), de szerencsére nem bántotta. Felvenni sosem vettem fel, mert azt tudom hogy nem szereti a másik kutya ha ölben van egy kistestű kutyus.
2009. aug. 15. 23:29
15/26 anonim válasza:
Mindenképpen válassz más kutyasulit!
Egyébként pont a bull típusú terrierekre jellemző,hogy támadás előtt idegességükben is csóválják a farkukat.
2009. aug. 16. 05:25
16/26 anonim válasza:
Sziasztok! a farokcsóválás nem csak örömöt jelez,és játékot a csóválás mértékétől,dőlési szövégtől is függ! magában az h egy kutya csóválja a farkát nem azt jelenti h épp kedves! És nem biztos,h a te kutyád jól kommunikált a másik kutyával,ugyanis a kommunikációjuk nem ott merül ki h morog meg ugat meg hogy tartja a farkát sok-sok dolog van még ami a másik kutyának nem 1értelmű és ő így reagálja le! Viszont miután amstaffról beszélünk ők hajlamosak nem elfogadni a kistestű kutyákat! nagyon sok oka lehet ennek a támadsnak,de jelzem ennek a támadásnak nagyobb volt a füstje mint a tényleges erő,mert HA AKARTA VOLNA 1FOGÁSSAL MEGÖLI A KUTYÁT miután az AmStaff 1200kg/cm erővel harap!!! tehát cseppet sem biztos h csak az amstaff a hibás,kistestű kutyák általában komplexusokkal szenvednek,viszont azt is be kell látnod,hogy sok ember a kutyáját nem negedi oda a bull típusú kutyákhoz főleg a kistestűeket,ölbeveszk őket,nem szólnak rájuk ha morognak támadnak igy ezekenek a kutyáknak a kicsi kutyákhoz nem sok élényük fűződik mondhatni "igerszegény" általábana kistesű kutyák másképp reagálnak idegen kutyákra!!! és igen ez előfordul kutyasuliban,az utcán bárhol... Nekem Pitbullom van és ő a yorkikat nem szereti lehet az fiu vagy lány,miután minden yorki meg akarta támadni mikor ő csak játszani akart így neki ezek a kutyák ellenségéé váltak,kicsi korában megis támadta egy yorki. ez neki traumát okozott emiatt nem szereti őket,viszont már mára elfogadja őket,de amint egy morgás,vagy ellenséges reakció van egyből támad! Tehát ilyen okai is lehetnek! Remélem látod h nem védtem senkit hanem mind2 oldalt vázoltam! szia
2009. aug. 16. 09:25
17/26 A kérdező kommentje:
Igen értelek. Igazad lehet. Azt is tudom hogy akár egy harapással megölhette volna a kutyám, hiszen ő csak 3.5 kiló, ez a kutya meg már szép kifejlett példány volt. Köszi a válaszod, sokat segítetteél. Én amúgy nem leszek ilyen felkapkodós, még ezután az élmény után sem. Különben is minek kapnám fel, ha egy kutya akarja a kezemből is kiszedi a kutyámat nem?
2009. aug. 16. 10:46
18/26 anonim válasza:
Megint a pites! igen és nagyon helyesen teszed,kár h nem minden kiskutyás gondolkodik így,ha belegondolnának akkor ez a legrosszabb amit tehetnek mert ők is kaphatnak a támadásból!!! csak én azt nem értem soha hogyhogya a kiskutyájuk morog,támadna más kutyákra miért nem szidják le,kiabálnka vele,csapnak esetenként oda nekik az a baj a kiskutyásokkal általánosságban h elfelejtik nevelni őket és csak azért veszik meg az ölebeket h villogjanak! Sajna felénk sok az öleb 80%ban ők vannak és 78% nemnormális mert nincsenek megnevelve!!! Am,ha esetleg utcán történne ilyen veled határozottan,bátran ne érdekeljen mit gondolnak rólad kezd el üvöltenia kutyákkal,csapj közéjük,tudod mint a kutyasuliban szokták!!! Hová valósi vagy? Mert nálunk a kutyasuliban is a kiképző 30 körüli és van egy segéd kiképző srác ő 15 éves! Nem Nyiregyházi vagy véletlenül?
2009. aug. 16. 10:58
19/26 A kérdező kommentje:
Nem, Budapesten lakom:)
Én abszolut kutyaként kezelem az ebem, attól függetlenül hogy kb 6 kilós lesz felnőttnek (amúgy egy tk-s bichon havaneseről van szó), ugyanúgy kell nevelni, ezért is járunk kutyaoviba. Amúgy ott is remekül kijön a nagytestűekkel, van ott berni pásztor, briard, golden retriever, amstaff stb, és el szokott velük játszani. A nagyok meg általában nagyon óvatosak:)
2009. aug. 16. 11:02
20/26 anonim válasza:
Értem,pedig azt hittem nyiregyi vagy! na mind1! örülök h te legalább neveled és jársz kutyasuliba vele! Nálunk Nyiregyen nagyon begyepesedett emberek élnek,külön kikellene találni őket ha nem lennének,ezért néznek le minket Szabolcsiakat mindig mert a sok barom az önteltségen kivül mást nem tud! itt például nagyon kevesen nevelik a kutyát inkább csak eltartják őket,elfelejtkeznek a következetes nevelésről így a legtöbb kutya problémás! De sajna ezen én nem tudok változtatni! Remélem sok boldog évet fogtok együtt tölteni a kiskutyusoddal!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!