Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért támadhatta meg a kutyusom?

Miért támadhatta meg a kutyusom?

Figyelt kérdés
Ma reggel kutyaoviban voltunk a kutyusommal. Kistestű, fajtáját nem írom, mert akkor jön a kötöszködéás (nem yorkie...). 4 és fél hónapos, most 3.5 kiló, kan. Van ott egy kutya, aki rendszerint az összes kutyát megtámadja (az ő fajtáját sem írom). Tőle mindig távol maradtunk. Ma reggel bevittem a kutyusom az elkerített részre játszani a többi kutyussal. Van egy kutya aki tüzelt és azért nem hozták eddig, de most visszatértek. Az ő fajtáját sem írom, de ugyanolyan mint a támadós kutya akinek a közelébe nem szokunk menni. Na az én kutyusom, aki az egyetlen kistestű jól eljátszott a többi nagytestű kutyussal, amikor is bejött az a kutya, farokcsóválva elindult az én kutyám felé, és amint odaért elkezdte ráncigálni és tépni az én kutyusom. Szegény annyira megijedt hogy összefosta magát:( Lett rajta egy pár seb. A kérdésem, hogy vajon ez a 8 hónapos szuka miért támadta meg a kutyám? Nem tetszett neki, hogy kistestű? Úgy tűnt barátságosan jön oda, de amit odaért bevadult. Szinte örökkévalóságnak tűnt mire a gazdája odaért és le tudta a kutyámról szedni.
2009. aug. 15. 22:15
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
* nem szokunk, hanem szoktunk
2009. aug. 15. 22:17
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

És mindeközben hol voltak a kiképzők?

Általában az ovis csoportnál a kutyák között kell(ene) tartózkodniuk,megelőzni az ilyen helyzeteket vagy gyorsan közbelépni.

2009. aug. 15. 22:28
 3/26 A kérdező kommentje:

Na ez a másik... Nem a legjobb a kutyasuli, nem is megyünk oda többet. Egy 30 év körüli csávó volt eddig, de ma beküldtek egy 13 év körüli gyereket mint kiképző. Azt hittem eldobom az agyam mikor megláttam.

Amúgy ez a 30 év körüli pasi sem volt a legjobb. Mikor ez a másik sorra támadta meg a kutyát, akkor sem akadályozta meg, de úgy kb a 3. alkalomnál megráncigálta a kutya grabancát, aki ebből nem érzett semmit. Ezt a kutyasulit messzire elkerülöm a jövőben.

2009. aug. 15. 22:31
 4/26 A kérdező kommentje:

Ja és az a 13 év körüli kisgyerek annyit mondott az esetre hogy: "Hát ilyen előfordul néha". Kíváncsi vagyok ha a kutya darabokra cincálta volna az enyém, akkor mit mond. Nem is értem hogy lehet egy ilyet beküldeni.

Na de tudja valaki mi lehetett az oka a támadásnak?

2009. aug. 15. 22:33
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy nem illik a képbe hogy farkcsóválva ment oda. Mert ha jól értem azt ment farkcsóválva aki bántotta...
2009. aug. 15. 22:43
 6/26 A kérdező kommentje:
Igen ő jött így ide. Nekem sem illik a képbe, de így volt. Nem csóválta ezerrel, de járt a farka. A következő pillanatban meg támadott. És nem értem miért.
2009. aug. 15. 22:48
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagytermetű kutya volt (?) akkor nem lehet, hogy csak játszott? Egyébként velem is volt ilyen, hogy csóvált, amikor meg elfordultunk nekünkjött... De az okát nem tudom, mindenesetre kerül jó messzire el... A szukák szoktak ingerlékenyek lenni tüzeléskor, de ez inkább más szukákra vonatkozik, meghát már elvileg be is fejezte.
2009. aug. 15. 22:52
 8/26 A kérdező kommentje:
Nem, nem játszott, mindenki támadásnak látta, gondolom a gazdája is, azért szedte le az enyémről, meg ugye lett is egy pár nagyobb seb a kutyámon. Igen nagytestű volt amúgy.
2009. aug. 15. 22:57
 9/26 anonim ***** válasza:
67%
Én azt nem értem miért nem írtál fajtákat??Úgyse tudja senki se,hogy ki vagy.Én meg így semmit se tudok mondani :/
2009. aug. 15. 23:05
 10/26 A kérdező kommentje:
Azért, mert akkor jönne az hogy én ez ellen a kutyafajta ellen vagyok, pedig nem. De leírom, csak aztán nem szeretném azt hallgatni, hogy én utálom ezt a fajtát, mert ez nem így van! Amúgy amerikai staffordshire terrier volt, az is aki az enyémet megtámadta és az is aki sok másikat támadott már meg. Csak most biztos jönnek az amstaff gazdik hogy én milyen szemét vagyok, de hangsúlyozom, direkt nem akartam fajtát írni!
2009. aug. 15. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!