Hogyan fárasszam le a kutyát, ha nincs mód a sétára?
1. Most nagyon beteg vagyok, tegnap simán elájultam az utcán.
2. a környéken most néhány helyen építkeznek, kerítés még nincs, a kutyájuk meg hol megkötve, hol meg az utcán. Az én kutyám még kölyök, nem szeretném, ha vmi rossz élmény érné a nagykutyákkal. Emberekkel jól elvannak, de más kutyákkal nagyon agresszívek.
Kertesházban lakunk. 5 hónapos szuka. Nagyon energiabomba. Egyenlőre csak a kertben tudok vele foglalkozni. A lemozgatás része, az megy. Imád futni, ugrálni. A lemozgatás része rendben van, de agyilag hogyan fárasszam le?
Az ül, fekszik, hozzám vezényszavakat már ismeri, de hamar ráun a dologra.
Klikkerrel tanultunk meg ülni és feküdni, láb mellett jönni.
Tényleg gondban vagyok az agyi fárasztással. Normális, utcai séta mellett az is megvan oldva. Szoktunk rendszeresen találkozni 1-2 kutyással, akikkel együtt gyakorlatozunk.
Most hogy már rendesen fűtés szezon van, mindenhol begyújtanak és minden szemetet rádobálnak a tűzre. Hatalmas füst és bűz van vagy 6 utcatömbön keresztül. És más helyekről is erre száll a füst. Ahhoz, hogy normális levegőt szívhassak én is és normális helyen lehessünk vicsorgó kutyák nélkül (autó híján) 4 km-t kéne sétálni (meg 4et vissza)Emiatt és a már említettek miatt van kilőve egy időre az utcai séta.
Az ül, fekszik, hozzám, lábhoz már megy, igaz utcán kevésbé, de zárt területen belül szépen haladunk. De nagyon hamar ráun a dolgokra.
Nem tudtok ajánlani vmi oldalt, vagy könyvet, amiből trükköket tanulhatnánk?
Mi bújócskázni szoktunk.
Ha esős idő van és csak pisi-kaki fér bele a sétába, akkor is szuperül le lehet fárasztani ezzel a lakásban.
Beküldöm a konyhába és ott marad, hogy ne lássa hova dugom az adott tárgyat ( labda, rágócsont, stb.), majd szólok neki,l hogy keresse meg.
Nagyon rafinált helyeket kell keresnem, mert szuper orra van.
Köszönöm a válaszokat!
Amikor itthon van a férjem, akkor szoktunk bújócskázni. Nagyon jó orra van. Múlt héten szakadó esőben kimentem, hangosan kinyitottam és becsuktam a kaput (mintha elmentem volna) aztán elbújtam a garázs mellett.A sok növénytől nem lehet odalátni.
Férjem kiengedte, hogy keressen. Végig a földön szimatolt. Ugyanazon a cikk-cakkban, ahol én mentem végig. A kapunál fordult néhányat, és simán megtalált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!